Perhetutkimuskeskus

Perhetutkimuskeskus, Jyväskylän yliopisto

null

Jyväskylän yliopiston Perhetutkimuskeskus on vuonna 1990 perustettu monitieteinen tutkimuskeskus, jonka päätieteenalat ovat kasvatustieteet, psykologia ja sosiaalitieteet. Tutkimuksen kohteena ovat erilaiset perheeseen liittyvät ilmiöt, kuten lapsiperheiden hyvinvointi ja moninaiset perhesuhteet. Tutkimuksen lisäksi keskuksen tehtävänä on edistää sekä tohtorikoulutusta että post doc -tutkimusta. Keskus koordinoi vuosina 2003-2015 valtakunnallista ja monitieteistä Perhetutkimuksen tohtoriohjelmaa. Tavoitteena on lisäksi välittää tieteellistä tutkimustietoa käytäntöön ja osallistua perheistä käytävään keskusteluun.

Jyväskylän yliopiston rehtorin vuonna 2010 tekemällä päätöksellä perustettiin uusi perhetutkimuksen alueellinen osaamiskeskittymä. Perhetutkimuskeskus vastaa keskittymässä tohtorikoulutuksesta ja perustutkimuksesta. Soveltavista toiminnoista vastaavat Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikkö ja THL:n Lapset, nuoret ja perheet -osasto. Osaamiskeskittymä asetettiin vuosiksi 2010–2015.

Vuonna 2016 Perhetutkimuskeskus liitettiin hallinnollisesti osaksi Psykologian laitosta. Vuoden 2017 alusta alkaen keskus on ollut osa kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan lapsi- ja perhetutkimusta.