Perhetutkimuskeskus

Perhetutkimuskeskus, Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta, Jyväskylän yliopisto

null

Jyväskylän yliopiston Perhetutkimuskeskus on vuonna 1990 perustettu monitieteinen tutkimuskeskus, jonka päätieteenalat ovat kasvatustieteet, psykologia ja sosiaalitieteet. Tutkimuksen kohteena ovat erilaiset perheeseen liittyvät ilmiöt, kuten lapsiperheiden hyvinvointi ja moninaiset perhesuhteet. Tutkimuksen lisäksi keskuksen tehtävänä on edistää sekä tohtorikoulutusta että post doc -tutkimusta. Keskus koordinoi vuosina 2003-2015 valtakunnallista ja monitieteistä Perhetutkimuksen tohtoriohjelmaa. Tavoitteena on lisäksi välittää tieteellistä tutkimustietoa käytäntöön ja osallistua perheistä käytävään keskusteluun.

 

Tapahtumia

 Perhetutkimuksen päivät "Elämänkulku ja sukupolvet" järjestettiin Tampereella 19.–20.4.2018. Seuraavat perhetutkimuksen päivät pidetään Jyväskylässä 2020.

Lapsuudentutkimuksen konferenssi:  Childhood and Materiality, the VIII Conference on Childhood Studies, Jyväskylä 7-9.5.2018

ESFR (European Society for Family Relations) kongressi järjestettiin 5.-8.9.2018 Portossa, Portugalissa. Seuraava ESFR-konferenssi järjestetään Oxfordissa syyskuussa 2020.

Seuraava Interpersonal Violence Interventions - Social and Cultural Perspectives (IPVI) konferenssi järjestetään Jyväskylässä 10.-12.6.2020.