Agora Center

Agora Centerin ajankohtaisia asioita

Agora Centerin tiedotteiden arkisto Agoramediassa:

International Project Management day 2014
This free online event features 4 keynotes with live Q&A, over 30 recorded video presentations from experts in their fields, networking with fellow attendees, informational sponsor booths
Agora-päivä 2014: World Usability Day 2014
Katse paljastaa uutta tietoa lukivaikeudesta – aivotutkimuksesta apua
Jyväskylän yliopiston Agora Centerin tutkija PsT Jarkko Hautala tutki visuaalista sanantunnistusta katseen hienovaraisten liikkeiden, ns. mikrosakkadien ja katseen ajelehtimisen avulla. Kyseessä on kansainvälisestikin harvinainen tutkimus, sillä katseen hienovaraisia liikkeitä ei juurikaan ole sovellettu visuaalisen sanantunnistuksen ja lukivaikeuden tutkimukseen.
Musica Learning Hub – News #4 4.9.2014
Crisis communication WIKI for professionals and FORUM launched at IDRC 2014
During the 5th International Disaster and Risk Conference (IDRC) in Davos 24-28 August, a Crisis communication WIKI for professionals and an online discussion FORUM were launched on Tuesday 27.8. The WIKI and FORUM are free and open online platforms available via www.projectPEP.eu. These platforms are outcomes of the project Public Empowerment Policies for Crisis Management (PEP) which aims to enhance community resilience as a co-creation of response organizations and citizens, based on various studies and expert input
Dissertation 29.8. MSc Roger Pineda
Dissertation 28.8. MA Jacqueline Jere-Folotiya
Eritrean ulkoministeri Osman Saleh vierailee Jyväskylän yliopistossa keskiviikkona 27.8.
Open lecture on Neuroimaging studies of Reading and Development and Reading Disability 29.8.
Presentation on digital educational materials developed by WGBH 27.8.
Monitieteinen työelämäprojekti YLE:n uutisissa 12.6.
GraphoGame will help children with dyslexia in Emirati
Päivi Fadjukoffin haastattelu YLE uutisissa 21.5.
FUN-projekti vauhdissa ITK-konferenssissa
Lastensivut.fi jalkautui SciFestillä 24.-26.4.
Distinguished researchers and teachers awarded in the annual celebration
The traditional annual celebration of the University of Jyväskylä was held on 5 March. In the event, awards were granted to distinguished researchers and teachers from the University. The awards were donated by the Jyväskylä University Foundation. In addition, the award of Ellen and Artturi Nyyssönen Foundation was also handed in the event. Quests were entertained by the DiibaDaaba saxophone quartet and the Ruamjai choir.
KUTSU tulevaisuuden oppiminen ja osaaminen –aiehausta kiinnostuneille (yliopiston sisäinen tapahtuma)
Suomen Akatemian Tulevaisuuden oppiminen ja osaaminen (TULOS) -ohjelman aiehaku on useiden Jyväskylän yliopiston tieteenalojen kannalta relevantti ja onkin herättänyt laajaa kiinnostusta. Aiehaun hakuaika päättyy 24.4.2013. http://www.aka.fi/tulos/ INVITATION to those interested in the Academy of Finland Research Programme on the Future of Learning, Knowledge and Skills (TULOS).
Yliopistolle merkittävää rahoitusta tutkimustulosten hyödyntämiseen
Jyväskylän yliopisto on saanut Tekesin Tutkimusideoista uutta tietoa ja liiketoimintaa -rahoituksen vuonna 2012 viidelle hankkeelle, jotka ovat kokonaisvolyymiltaan noin 6,5 miljoonaa euroa.
Visiting Lecture 11.12. on Open Cities, Open Organisations
Tuesday 11.12. at 15.15-16.15 in Ag C234
Kansainvälinen Innovatiivinen opetus ja oppiminen -tutkimus
OPETUKSEN INNOVATIIVISUUS AUTTAA LAPSIA OPPIMAAN - VAIN HARVA OPPILAS SAA INNOVATIIVISTA OPETUSTA