Jyväskylän yliopiston tiedemuseo

Seminaarinmäen uudet salat

Jyväskylän yliopiston kampukset muodostavat arkkitehtuuriltaan ja historialtaan rikkaan ja monikerroksisen kokonaisuuden, joka on tärkeimpiä Jyväskylän kaupungin tunnuksia. Rakennukset ja puutarhat kertovat monia tarinoita opettajaseminaarin vaiheista ensin kasvatusopilliseksi korkeakouluksi ja lopulta yliopistoksi. Yliopiston tiedemuseoon tallennetut valokuvat ja muistelmat kuvaavat värikästä kampuselämää. Vanhimman kampuksen Seminaarimäen tuntumaan nousi 1900-luvun alussa seminaarin opettajien ja kaupungin muun sivistyneistön asuttama omaleimainen puutarhakaupunginosa Älylä.

Aikamatkoja Jyväskylän yliopistokampuksien ja Älylän maisemiin pääsee tekemään uusien julkaisujen myötä. Jyväskylän yliopiston tiedemuseon tuottamat uudistettu kampusopas ja mobiilioppaat esittelevät monipuolisesti yliopiston rakennettua ja luonnonympäristöä. Älylän pitkäaikainen asukas FM Louna Lahti johdattelee puolestaan alueen tapahtumarikkaisiin vaiheisiin YTT Esa Sirosen ohjaamalla Älylän raitilla -dvd:llä.

Intendentti Pirjo Vuorinen                                                                                                            Esa Sironen
Jyväskylän yliopiston tiedemuseo                                                                           sironen.esa@gmail.com
pirjo.vuorinen@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin: