Jyväskylän yliopiston tiedemuseo

Riihi-iltamia heinä- ja elokuussa

Lämpimästi tervetuloa kansanmusiikki-iltamiin Taavettilan vanhaan riiheen!

Tänä kesänä riihessä raikaa kansanmusiikki, viihdyttäjinä lauluyhtye Karkeampi kamara, kansanmusiikkiyhtye Hurnakko, Airola Sisters -duo sekä Elgland-kvartetti.

Riihi

Taavettilan riihi on Jyväskylän keskusta-alueen vanhin rakennus - seissyt paikallaan 1700-luvun alusta asti. Se on Taavettilan maatilan vanha kuivatusriihi, jota on alun perin käytetty viljan kuivaamiseen.

Vuosisadan vaihteessa riihi muutettiin pohjalaiseksi tuvaksi, jossa järjestettiin iltamia seminaariopiskelijoille. Iltamissa kerrottiin tarinoita ja laulettiin, ja joskus niissä vieraili jopa karjalaisia runonlaulajia. Riihessä on pidetty joitakin tilausopastuksia, ja se on ollut vuosittain auki yläkaupungin yössä. Tänä kesänä riihessä järjestetään kaikille avoimien konserttitilaisuuksien sarja.

Iltamien aikataulu:

23.7. Lauluyhtye Karkeampi kamara

30.7. Kansanmusiikkiyhtye Hurnakko

13.8. Lauluyhtye Karkeampi kamara

19.8. Airola Sisters

27.8. Elgland-kvartetti

Kaikki esitykset alkavat klo 19, sisäänpääsymaksu on 5/3 €.
Lippuja voi varata ennakkoon soittamalla numeroon 040-733 3228
(ei tekstiviestivarauksia).

Riihi sijaitsee Seminaarin puiston vieressä, päärakennuksen luota laskeutuvassa alarinteessä.

Tervetuloa!

Saara Laukkanen, puh. 040-733 3228, samilauk@jyu.fi
Jyväskylän yliopiston museo

Karkeampi kamara

Riihi raikaa kun Karkeampi kamara laulaa suomalaista kansanmusiikkia suoraan ja sydämellä.

Hurnakko

Hurnakko soittaa ja laulaa sekä perinteistä että uudempaa kansanmusiikkia. Yhtye tekee myös yhteistyötä Ison tanhuajien kanssa.

Airola Sisters

Laura ja Oona Airola ovat kokkolalaiset sisarukset. Duon ohjelmisto koostuu laulelmista, teatterisävelmistä ja kansanlauluista, keikalla soivat mm. kitara ja 5-rivinen harmonikka.

Elgland-kvartetti

Elgland-kvartetti soittaa slaavilaista ja suomalaista kansanmusiikkia domralla, venäläisen kansanmusiikin perussoittimella. Yhtye on esiintynyt kymmenen vuotta, ja heiltä on ilmestynyt myös levy.

Traditional Finnish music at Riihi

Jyväskylä University Museum warmly welcomes you to listen to  traditional Finnish music to the old drying barn, the oldest building in the city area of Jyväskylä. The barn has stood on its place since the beginning of the 18th century, and this summer you’ll get the opportunity to experience traditional Finnish music in its authentic surroundings.

The concerts:

23.7. A cappella trio Karkeampi kamara performs Finnish folksongs *

30.7. Hurnakko band plays traditional Finnish music *

13.8. A cappella trio Karkeampi kamara performs Finnish folksongs

19.8. Airola Sisters presents folksongs and theater music accompanied by guitar and accordion

27.8. Elgland quartet plays traditional Slavic and Finnish music *

If needed, information about Riihi and the performances, can be presented in English and on the occasions marked with a star, also in Russian.

All concerts begin at 19.00, and they last for about an hour. Entrance fee is 5€, 3€ for students.

For further information and ticket reservations, call Saara Laukkanen 040-733 3228 (text message reservations not valid).

How to get to Riihi?

From the direction of the city center, walk along Kauppakatu until it changes to Seminaarinkatu. Continue forward the small downhill walking by a white wooden fence. After the fence, you will see the old drying barn on your right. The specific address is Seminaarinkatu 15.

Welcome!

Further information: