23.05.2018
Yliopiston uutiset

Kv-kesäkoulusta eväitä väitöksen jälkeiseen elämään

Jyväskylän yliopiston psykologian laitoksen ja monitieteisen aivotutkimuskeskuksen European Training Network (ETN) -projektit ChildBrain ja PredictAble järjestävät 5.-7. kesäkuuta 2018 kansainvälisen kesäkoulun teemalla “Life after PhD” eli ”Elämä tohtoroitumisen/väitöksen jälkeen”. Kesäkoulun tapahtumapaikkana ovat yliopiston rakennukset Agora ja Ruusupuisto.

Tapahtumaan osallistuu monitieteinen, noin 70 hengen joukko väitöskirjantekijöitä ja heidän ohjaajiaan ympäri Eurooppaa. Tutkijoiden alat liittyvät psykologiaan, neurotieteeseen, kasvatustieteeseen, kielitieteeseen ja matemaattiseen signaalin käsittelyyn.

Kesäkoulun tarkoituksena on antaa eväitä valmistuville nuorille tutkijoille niin mahdolliselle akateemiselle uralle kuin uralle yliopiston ulkopuolellakin. Teemat kattavat monia tohtorien työelämässä tarvitsemia taitoja, kuten projektinhallinta- ja viestintätaitoja, tiedeperustaisen yrityksen perustamiseen liittyviä asioita ja tulevaisuuden tutkimusmenetelmiä. Lisäksi muiden tutkijoiden tapaaminen tukee tutkijoiden verkostoitumista ja edistää tulevien tohtorien työllistymistä.

Lisätietoja:

Yliopistotutkija Jarmo Hämäläinen, sähköposti: jarmo.a.hamalainen@jyu.fi

Tutkijatohtori Kaisa Lohvansuu, sähköposti: kaisa.lohvansuu@jyu.fi