23.05.2018
Muut tapahtumat

Ruusupuisto tutkii ja keskustelee: Miten aivotutkimus voi lisätä ymmärrystä oppimisesta?

Aika:

29.5.2018 13:00 — 14:00

Sijainti: Seminaarinmaki, Ruusupuisto-rakennuksen aula, Alvar Aallon katu 9
Tilaisuudessa lähestytään oppimista aivotutkimuksen näkökulmasta.

Jyväskylän yliopistossa on tehty pitkäjänteistä tutkimustyötä oppimisen ja kehityksen aivoperustan löytämiseksi. Tutkimuksen erityisvahvuus on mahdollisuus tarkastella oppimisen ilmiöitä solutasolta luokkahuoneeseen asti.

Toukokuun Ruusupuiston tutkii ja keskustelee -tilaisuudessa aivotutkijat vastaavat muun muassa näihin kysymyksiin:

• Miten aivotutkimus voisi auttaa koulumaailmaa? Tiina Parviainen
  • Mitä aivoissa tapahtuu oppimisen aikana? Jarmo Hämäläinen
  • Missä ja miten muistijälki muodostuu? Miriam Nokia
  • Miksi lukemaan oppiminen voi olla vaikeaa? Kaisa Lohvansuu

Tilaisuuden juontaa kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunnan dekaani, professori Anna-Maija Poikkeus.

Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus tutustua yliopiston aivotutkimuslaboratorioihin, joissa demonstroidaan aivomittausta kirjain-äänne-tehtävän aikana ja esitellään aivotutkimushankkeita. (Kärki-rakennus, 1. krs. aula, josta ohjataan MEG ja EEG -laboratorioihin, klo 14.30­–15.30)

Tervetuloa!

Ruusupuisto tutkii ja keskustelee -tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Tämän tilaisuuden järjestää Kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta.

Tilaisuutta voi seurata myös netissä suorana lähetyksenä ja tallenteena (30.5. klo 12 alkaen): http://r.jyu.fi/tJa

Kirsi Häkämies

Viestintäsihteeri