02.07.2018
Yliopiston uutiset

Aika hämmästellä luonnon ihmeitä – Konneveden Luontoilta 3.7.2018

Konneveden tutkimusaseman perinteikkäässä Piolookisen luontoillassa ratkotaan jälleen yleisön luontohavaintoja ja -kysymyksiä. Samalla tutkijat saavat arvokasta tietoa mm. luonnon monimuotoisuudesta, metsälajeista ja lajien levinneisyydestä.

Piolookisen luontoilta järjestetään 3.7.2018 klo 18:00 alkaen Konneveden tutkimusasemalla. Illan asiantuntijoina toimivat Jyväskylän yliopiston tutkijat: Minna-Maarit Kytöviita (kasvit), Jari Haimi (selkärangattomat eläimet ja maaperä), Harri Högmander (linnut), Timo Marjomäki (kalat) ja Marko Haapakoski (nisäkkäät). Illan juontaa tutkimusaseman johtaja, professori, Hannu Ylönen. Luontoillassa julkistetaan myös Konneveden tutkimusaseman ja 4H –yhdistyksen Suuren linnunpönttökisan voittajat. Pönttökilpailun taidonnäytteet ovat kaikkien ihailtavina koko luontoillan ajan.

Luontoilta on osa Lapset ja Luonto –tapahtumaa, jossa yhdistyy tiede, lastenkulttuuri ja kesätapahtuma lettuineen ja makkaroineen. Tilaisuus on avoin ja maksuton sekä suomenkielinen. Paikalle voi tulla, vaikka vain osaksi iltaa nauttimaan Konneveden upeasta luonnosta. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat luonnollisesti tervetulleita Piolookisen luontoiltaan kyselemään ja kuuntelemaan keskisuomalaisesta luonnosta ja Konneveden tutkimusasemalla tehtävästä tutkimuksesta!

Ilmoita luontohavainto!
Suosittu Piolookisen luontoilta järjestetään jo 12. kerran. Luontoillan tarkoituksena on vastata hyvin monipuolisiin ja erilaisiin kysymyksiin. Jotta illasta tulisi mahdollisimman antoisa, toivovat luontoillan asiantuntijat luontoaiheisia kysymyksiä myös ennakkoon. Tavallisiltakin tuntuvat havainnot saattavat olla erityisen arvokkaita tutkijoille ja kertoa heille luonnon nykytilasta. Voit lähettää luontoaiheisen kysymyksen tai luontohavainnon sähköpostitse osoitteeseen luontoilta@jyu.fi.

Konneveden kesäperinne
Piolookisen luontoilta erilaisine oheistapahtumineen saattaa Konneveden tutkimusaseman toimintaa paikallisten asukkaiden ja vierailijoiden tietoisuuteen sekä täydentää pienen paikkakunnan kulttuuritarjontaa. Lastenkonsertista ja Luontoillasta onkin muodostunut monien paikkakuntalaisen, mökkiläisten ja kesänviettoon tulleiden perheiden kesäperinne ja se on avaus vuosittaisille Konnevesipäiville.

- Luontoilta ja Konnevesipäivät ovat loistava esimerkki pienen paikkakunnan yhteisöllisyydestä ja yhteydestä ympäröivään luontoon. Lastenkulttuuri ja luonto ovat virkistävä aloitus konserttien ja Savotta-markkinoiden kesäiseen festivaaliin, kertoo Konneveden tutkimusaseman johtaja Hannu Ylönen.

Ohjelma:

• Klo 15:00 Suuren linnunpönttökisan pönttönäyttely
  • Klo 15:00 alkaen myynnissä kahvia, lettuja, makkaraa yms.
  • Klo 16:00 Lastenkonsertti, TV:stä tutut ”Maltti ja Valtti
  • Klo 18:00 Luontoilta