13.06.2018
Yliopiston uutiset

Jalkapallon MM-kisat alkavat – tässä vinkkimme asiantuntijoiksi

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa on vahvaa osaamista myös jalkapallon saralla. Näissä kisoissa kommentteja voi kysyä asiantuntijoiltamme:

Lehtori Timo Laakso

Liikuntapedagogiikan lehtori vuodesta 1999. Opettaa liikunnanopettajaopiskelijoille mm. palloilulajeja. Tekee väitöskirjaa aiheesta ”Decision-making in football”. Pelannut jalkapalloa itse ja valmentanut eri tasoilla junioreita ja aikuisia. Teknis-taktiset ja päätöksentekoon liittyvät kysymykset.

Yhteystiedot: timo.laakso@jyu.fi; puh. +358408053956 (ei tavoitettavissa 19.–27.6.)

Tohtorikoulutettava Hanna-Mari Toivonen

Hanna-Mari Toivonen tutkii liikuntapsykologian alan väitöskirjassaan miten vastuunottoa voidaan harjoitella ja tukea liikunnan yhteydessä. Osaamisalueisiin kuuluvat ryhmädynamiikka, vuorovaikutustaidot ja vastuunotto. Hanna-Marilta voisi siis kysellä esimerkiksi ilmapiirin luomisesta joukkueessa, joukkueen kiinteyden (hyvän joukkuehengen) merkityksestä tai vastuunjakamisesta joukkueessa. Myös Hanna on ex-pelaaja ja nykyinen valmentaja.

Yhteystiedot: hanna-mari.h-m.toivonen@jyu.fi, +358405440050 (heikosti tavoitettavissa 2. –14.7.)

Professori Hannu Itkonen

Liikuntasosiologian, urheilun aluetutkimuksen ja liikuntakulttuurin asiantuntija. Hannu on hyvä puhumaan jalkapallosta yhteiskunnassa ja liikuntakulttuurista yleensä. Hannu toimi asiantuntijana HS:n jutussa 6.6. Sosiologi pohtii maailman seuratuimman urheilutapahtuman viehätystä: Messi ja muut sankarit saapuvat ensi viikolla ”globaalille uhrialttarille”.

Yhteystiedot: hannu.itkonen@jyu.fi; puh. +358503816302

Dosentti Simon Walker

Voimaharjoittelusta väitellyt dosentti, jolta voi kysellä perusfysiologisia kysymyksiä esimerkiksi pelaajien valmistautumisesta ja palautumisesta peleistä kovassa turnausaikataulussa. Pystyy myös kertomaan jalkapallotutkimuksista, joita maailmalla on tehty. Simon pelaa edelleen.

Yhteystiedot: simon.walker@jyu.fi; puh. +358408054906

Tiedottaja Martta Walker (liikuntatieteellinen tiedekunta), puh. 040 805 4717, martta.a.walker@jyu.fi

www.jyu.fi/sport