Yliopiston uutiset
Opiskelu-uutiset

Jyväskylän kansainvälisessä kesäkoulussa investoidaan tulevaisuuteen

Jyväskylän kansainvälinen kesäkoulu houkuttelee elokuussa monisatapäisen joukon luonnontieteiden ja informaatioteknologian opiskelijoita ympäri maailmaa opiskelemaan Suomeen. Opiskelun ohella syntyy arvokkaita kansainvälisiä suhteita. Kesäkoulu järjestetään 6.–17.8.2018 Jyväskylässä.

Kahden viikon mittaisen intensiivijakson tavoitteena on tukea monitieteistä opiskelua ja opiskelijoiden kansainvälistymistä tarjoamalla korkeatasoista englanninkielistä opetusta kansainvälisesti arvostettujen luennoitsijoiden johdolla. Maailman johtava kiertovesikasvatuksen asiantuntija professori Michael Timmons Yhdysvalloista jakaa osaamisensa kalojen kiertovesikasvatuksesta. Kyberturvallisuuskurssilla vahvistetaan informaatiovaikuttamista sekä tietojärjestelmätieteessä maailmanlaajuisessa yritystoiminnassa esiintyviä digitaalisia ratkaisuja. Myös erilaisia salausmenetelmiä käsitellään esimerkiksi digitaalisten palveluiden kirjautumiseen, luottamuksellisten tietojen välittämiseen internetissä ja digitaalisen rahan käyttöön.

Ainutlaatuinen kohtauspaikka
Kansainvälinen kesäkoulu on Jyväskylän yliopiston erikoisuus, joka tarjoaa ainutlaatuista jatkokoulutusta kansainvälisin opettajavoimin kansainvälisessä opiskelijaympäristössä. Se on myös loistava esimerkki soveltavien luonnontieteiden kehittämisestä sekä laitos- ja tiedekuntarajat ylittävästä yhteistoiminnasta. Kesäkoulun tarkoituksena on antaa eväitä sekä valmistuville opiskelijoille että nuorille tutkijoille niin akateemiselle kuin yliopiston ulkopuolisellekin uralle. Vuosien varrella erityistä kiitosta kesäkoulu on saanut sen monitieteisyydestä, laajasta kurssivalikoimasta, kurssien laadukkaasta tasosta sekä sosiaalisesta ohjelmasta. Monikulttuurisissa ryhmissä omaan tutkimusalaansa saa uutta näkökulmaa ja nämä kesäkoulussa hankitut kokemukset osaltaan edistävät opiskelijoiden etenemistä työelämässä.

- Haluamme tarjota laadukkaita kursseja opinhaluisille nuorille, sillä se on myös investointi tulevaisuuteen. Samalla Jyväskylän yliopisto tulee tutuksi monelle ulkomaiselle opiskelijalle sekä luennoitsijalle. Tulevaisuudessa jotkut heistä saattavat tulla tänne esimerkiksi vieraileviksi opettajiksi, tutkijoiksi, vaihto- tai jatko-opiskelijoiksi. Koulu mahdollistaa myös uusien yhteistyöverkostojen solmimisen, kertoo kesäkoulun puheenjohtaja Anu Kankainen.

Luonnon vetovoimaa ja rokkia
Kesäkoulun sosiaalinen ohjelma on hyvä vastapaino osin rankalle opiskelulle ja pitkille päiville. Keskisuomalaisen luonnon vetovoima, sen hiljaisuus ja puhtaus ihastuttavat ulkomaalaisia opiskelijoita. Sosiaalinen ohjelma tuokin monipuolisesti esiin suomalaista luontoa ja kulttuuria ja luo samalla mahdollisuuksia tavata opiskelukavereita rennommassa ympäristössä. Kesäkoulu avataan maanantaina 6.8. juhlavasti Hotelli Albassa ja se päättyy kaikille avoimeen Rock After Research -konserttiin Ilokivessä torstaina 16.8. klo 20:00 alkaen. Kesäkoulun ohjelmassa on myös kaikille avoin yleisöluento “Kyberturvallisuusuhat digitaalisessa maailmassa”. Yleisöluento järjestetään keskiviikkona 15.8. klo 17:30–18:30 Seminaarinmäellä.

Opetusta jo 28 vuotta
Jyväskylän yliopiston Matemaattis-luonnontieteellinen sekä Informaatioteknologian tiedekunta järjestävät yhden Suomen suurimmista ja vanhimmista kesäkouluista jo 28. kerran. Kuluneiden vuosien aikana kesäkoulussa on järjestetty yhteensä noin 530 kurssia, joihin on osallistunut noin 7700 opiskelijaa ja 970 luennoitsijaa. Vuoden 2018 kesäkouluun haki yhteensä 400 opiskelijaa. Yhteensä kesäkoulussa järjestetään 22 kurssia.

Lisätietoja: