07.06.2018
Yliopiston uutiset

Jyväskylän yliopisto paransi sijoitustaan maailman parhaiden yliopistojen listalla

Jyväskylän yliopiston sijoitus maailman parhaiden yliopistojen listauksessa nousi vuotuisessa brittiläisessä yliopistovertailussa (QS World University Rankings). Yliopisto sijoittui uudessa vertailussa sijalle 336, kun vuoden 2017 sijoitus oli 357. Jo pelkkä listalle pääsy on saavutus, sillä mukaan on valittu ainoastaan 1011 yliopistoa maailman huipulta. Suomen yliopistojen joukossa Jyväskylän sijoitus oli neljäs.

- Kaikkiaan maailmanlaajuisesti on arvioitu olevan noin 26 000 yliopistoa, joten Jyväskylän yliopisto sijoittuu maailman parhaan 2 prosentin joukkoon, vararehtori Marja-Leena Laakso suhteuttaa.

Listaus perustuu kuuteen mittariin, joilla on vertailussa erilaiset painoarvot: akateeminen vertaisarviointi (40 %), työnantaja-arviointi (10 %), opiskelijoiden ja opetushenkilöstön suhdeluku (20 %), tieteellisten julkaisujen viittausten määrän ja tutkimushenkilökunnan suhdeluku (20 %), sekä kansainvälisen henkilöstön osuus koko henkilökunnasta (5 %) ja kansainvälisten opiskelijoiden osuus opiskelijoista (5 %).  Jyväskylän yliopisto sai erityisen hyvät arviot etenkin opiskelijoiden ja opetushenkilökunnan suhdeluvussa sekä kansainvälisen henkilöstön osuudessa, joissa se menestyi selvästi yli kansainvälisen mediaanin.

Vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi
Kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.gronlund@jyu.fi

Yliopistolistaus: