04.06.2018
Yliopiston uutiset

Jyväskylän yliopistolla on vilkas tiedekasvatuksen kesä!

Hyönteispyydykset, mikroskoopit, sulkakynät, kartat, asfalttiliidut, historiankirjat, elokuvien käsikirjoitukset, agenttien työvälineet, ohjelmointiohjelmat ja paljon muuta kuuluu Lasten ja nuorten yliopiston kesään 2018.

Koulujen loputtua suuntaa moni lapsi kulkunsa yliopistoon tutkimaan historiaa, oppimaan kieliä, ohjelmoimaan tai perehtymään luonnon ilmiöihin. Lasten ja nuorten yliopistossa järjestetään kesän aikana kymmenen tiedeleiriä, joihin osallistuu satoja lapsia. Nuorimmat opiskelijat ovat ekaluokan päättäneitä ja vanhimmat lähes täysi-ikäisiä. Nuoriin tutkijoihin voi törmätä seminaarinmäellä, Agorassa ja Joutsan kunnan Rutalahden kylällä. Ohjaajina kursseilla toimivat eri alojen tutkinto-opiskelijat, jotka saavat kurssien ohjaamisesta arvokasta opetuskokemusta ja voivat mahdollisesti liittää ohjauksen myös osaksi opintojaan. Lasten ja nuorten yliopistotoimintaa järjestetään Jyväskylän yliopiston ja kesäyliopiston yhteistyönä.

Kesän 2018 ohjelmassa on mm. oman tietokonepelin tekemistä JYPELI-peliohjelmointikurssilla, Luonnon mysteerien ratkomista Rutalahden kylään siirretyssä biologian ja ympäristötieteen laitoksen kenttälaboratoriossa, OKL:n opiskelijoiden ohjauksessa opitaan ketteryyttä ja kädentaitoja Agentti 2.0 leirillä ja tehdään omia elokuvia aina käsikirjoituksesta toteutukseen saakka, Euroopan historian merkittäviin vaiheisiin perehdytään historian ja etnologian laitoksen opiskelijoiden johdattelussa.

Tilaa uusille ilmoittautujille on vielä Eurooppaa etsimässä II historialeirillä, JYPELI –peliohjelmointikurssilla (viikolla 31) ja abi- ja lukiolaiskursseilla. Muut kurssit ja leirit ovat jo täynnä.

Lasten yliopiston syksyn ohjelma julkaistaan elokuussa yliopiston sivuilla: https://www.jyu.fi/fi/palvelut/lastenyliopisto

Leena Meriläinen
Rehtori
Jyväskylän kesäyliopisto