01.06.2018
Yliopiston uutiset

Kutsu ja tiedote: Vauhtia digitalisaatioon Digipolusta 5.6.

Kotisivu-uudistus, hakukoneoptimointi, Facebook-markkinointi, verkkokaupan avaaminen. Kaikki nämä ovat pieniä askeleita digitaalisuuden valtatiellä, mutta tärkeitä asioita mikroyrityksen kilpailukyvyn kannalta. Keski-Suomen mikro- ja pk-yritykset ovat kertoneet tehneensä monia pieniä muutoksia toimintaansa Digipolku-hankkeen aktivointien pohjalta.

Maaseudun yritystoiminnan digitaalinen kasvupolku, eli lyhyesti Digipolku-hanke, on toiminut Keski-Suomen alueella 1.2.2016 alkaen. Konkreettisena tavoitteena on rohkaista ja tukea Keski-Suomen yrityksiä kehittämään uusia digitaalisia elementtejä sisältäviä tuotteita, palveluja, konsepteja tai toimintatapoja. Tavoitteisiin pyritään hyvin käytännönläheisesti työpajojen, tapahtumien ja esimerkkien avulla. Digipolku on järjestänyt tähän mennessä 42 digi-aiheista tapahtumaa ja työpajaa yhteensä 18 eri paikkakunnalla eri puolilla Keski-Suomea.

Hankkeen tapahtumissa on ollut jo lähes 800 kävijää ja työpajoissa on syntynyt yli 100 ideaa. Työpajat ja tapahtumat ovat saaneet hyvää palautetta osallistujilta, vaikka teemat ovat olleet välillä haasteellisiakin. Työpajojen lisäksi Digipolun verkkosivujen materiaalipankkiin on kerätty digi-aiheisia materiaaleja vapaasti hyödynnettäviksi (www.jyu.fi/digipolku/materiaalipankki).

- Yksinyrittäjä on helposti muutosten edessä täysin yksin. Uutta tietoa ei tule työyhteisöltä tai työkavereilta vaan tietoa on saatava jostain muualta, kertoo yrittäjä Pirjo Leirimaa. Hän on saanut uutta tietoa esimerkiksi Digipolun työpajoista ja kokee ne hyödyllisiksi. Hän kokee myös, että vaikka kaikkea tietoa ei voi itse hyödyntää, voi siitä kertoa eteenpäin muille mikroyrityksille.

Uuden tiedon saaminen on ensimmäinen askel muutoksessa ja uusien digitaalisten välineiden ja toimintatapojen hyödyntämisessä. Ensin yritysten tulee ymmärtää, mistä on kyse tai miksi jokin väline tai toimintatapa voisi olla hyödyllisempi kuin aiemmin käytetyt.

KUTSU: Tervetuloa Digipolun kevätjuhlaan kuulemaan lisää hankkeen tuloksista!

Milloin? ti 5.6.2018, klo 16.15–17.15

Missä? Ravintola Riihikelo, Riihivuori, Riihivuorentie 313, 40950 Muurame

Mitä? Kevätkauden päätteeksi pidämme lyhyen tilaisuuden, jossa esittelemme hankkeen tulokset. Tervetuloa kuulemaan, mitä olemme Digipolun aikana tehneet ja millaisia tuloksia olemme saaneet aikaan. Tilaisuuden lopussa tarjoamme kakkukahvit, jonka vuoksi pyydämme ilmoittautumisia 3.6. mennessä verkkosivujen kautta: www.jyu.fi/digipolku/ilmoittautuminen.

Hanketta rahoittavat Pirkanmaan liitto (Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion rahoitus, Vipuvoimaa EU:lta 2014–2020), Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunta, Keski-Suomen kehittämisyhtiöt ja kymmenen kuntaa.