15.06.2018

Aika:

24.8.2018 11:15 — 17:00

Sijainti: Seminaarinmaki, Ruusupuisto-rakennus
Suomen Miestutkimuksen Seura (SuMS), Jyväskylän yliopiston Sukupuolentutkimuksen oppiaine ja yliopiston sukupuolentutkijoiden verkosto Kantti järjestävät kuudennet valtakunnalliset Miestutkimuspäivät.

VI valtakunnalliset Miestutkimuspäivät 24.8.2018 Jyväskylän yliopistossa
Kuinka sukupuoli jäsentää erilaisten miesten ja poikien elämää? Entä miten käsitykset sukupuolesta, mieheydestä ja maskuliinisuuksista muovaavat yhteiskunnallisia instituutioita, kulttuuria sekä miesten arkisia käytäntöjä? Näitä kysymyksiä pohditaan Jyväskylän yliopistossa 24.8.2018.

Miestutkimuspäivät koostuvat tutkijapaneelista ja työryhmistä, joissa osallistujat voivat esitellä omaa mies- ja maskuliinisuustutkimusteemaista työtään. Lisäksi päivien yhteydessä järjestetään Suomen Miestutkimuksen Seuran vuosikokous.

Miestutkimuksen nykyisyyttä ja tulevaisuutta käsittelevässä paneelikeskustelussa pohditaan kriittisen miestutkimuksen teoreettis-metodologista kehitystä, tutkimuksellisia katvealueita sekä kriittisen miestutkimuksen suhdetta muuhun sukupuolentutkimukseen.

Mukana keskustelemassa ovat yliopistonlehtori Hannele Harjunen (Jyväskylän yliopisto), väitöskirjatutkija Henri Hyvönen (Helsingin yliopisto), tutkija/tuntiopettaja Jiri Nieminen (Suomen Miestutkimuksen Seura/Tampereen yliopisto) ja yliopistotutkija Tuija Saresma (Jyväskylän yliopisto). Paneelikeskustelun vetää tutkijatohtori ja Suomen Miestutkimuksen Seuran hallituksen puheenjohtaja Petteri Eerola (Tampereen yliopisto).

Työryhmissä esillä ovat kaikki tavalla tai toisella mies- ja maskuliinisuutkimuksen kysymyksiä tarkastelevat tutkimuspuheenvuorot. Erityisesti toivotamme tervetulleeksi miestutkimuksen kysymyksistä kiinnostuneet opiskelijat ja opinnäytetöiden tekijät.

Miestutkimuspäivät (www-sivut)

Timo Aho