19.06.2018
Yliopiston uutiset

Suomalaisyliopistot yhteistyöhön kiinalaisen huippuyliopiston kanssa

Shanghai Jiao Tong Universityn sekä Helsingin ja Jyväskylän yliopistojen edustajat allekirjoittivat viime viikolla aiesopimuksen, joka edistää vuorovaikutusta tutkijoiden välillä, tutkijavaihtoa sekä koulutusyhteistyötä.

Shanghain Jiao Tong (SJTU) -yliopisto kuuluu Kiinan arvostetuimpiin. Sen alaisuudessa toimii 13 sairaalaa sekä Kiinan ensimmäinen kansallinen translationaalisen lääketieteen tutkimuskeskus, joka keskittyy metabolisiin sairauksiin, sydän- ja verisuonitauteihin ja syöpiin.

Yhteistyön tavoitteena on kroonisten sairauksien ehkäisyn ja hoidon kehittäminen, jossa hyödynnetään mm. yksilöllistettyä hoitoa, varhaisempaa diagnostiikkaa sekä tekoälyn sovelluksia. Erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat myös liikuntalääketiede ja uudet kuntoutusratkaisut.

- SJTU on kiinnostunut Jyväskylän yliopiston liikuntaterapian osaamisesta sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa sekä liikuntapoliklinikka-konseptista. Lisäksi heitä kiinnostaa koulutusyhteistyö liikuntalääketieteen alalla, dekaani Ari Heinonen liikuntatieteellisestä tiedekunnasta kertoo.

Vararehtori Henrik Kunttu, puh. 050 599 6134, henrik.m.kunttu@jyu.fi

Dekaani Ari Heinonen, puh. 040 805 3551, ari.o.heinonen@jyu.fi