02.07.2018
Tutkimusuutiset
Yliopiston uutiset

PISAn koti säilyy Jyväskylässä

Opetus- ja kulttuuriministeriön viime perjantain hankintapäätöksen mukaisesti PISA 2021 -tutkimushankkeen toteuttaa jatkossakin Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitoksen ja Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskuksen yhteenliittymä.

Koulutuksen tutkimuslaitos vastaa matematiikan, lukutaidon ja luonnontieteiden arviointien toteutuksesta. Koulutuksen arviointikeskuksen vastuulla on luova ajattelu -arviointialue. Sama yhteenliittymä toteuttaa käynnissä olevaa PISA 2018 -tutkimusta. PISA 2021 -tutkimuksen kansallinen keskus on Koulutuksen tutkimuslaitoksella Jyväskylässä.

– Tämä miellyttävä uutinen vahvistaa edelleen Koulutuksen tutkimuslaitoksen asemaa johtavana arviointitutkimusten tekijänä maassamme, toteavat kansainvälisten arviointitutkimusten tiimin johtaja, apulaisprofessori Juhani Rautopuro ja PISA-hankkeiden kansallinen projektipäällikkö Arto Ahonen

Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos toteuttaa kaikkien merkittävien kansainvälisten oppimistulosten arvioinnin Suomen osalta. Meneillään on PISA-tutkimusten lisäksi useita arviointeja, joiden toteuttajilta edellytetään vankkaa asiantuntemusta ja kokemusta.

Apulaisprofessori Juhani Rautopuro, 040 805 4936, juhani.rautopuro@jyu.fi
Yliopistotutkija Arto Ahonen, 040 839 4209, arto.k.ahonen@jyu.fi