Alvar Aalto -viikko
27.08.2018 – 06.00 02.09.2018 – 23.00

Alvar Aalto -viikko on uudenlainen, kaupunkilaisille järjestetty tapahtumaviikko, joka liittyy arkkitehtuuriin, muotoiluun, asumiseen ja kaikkeen rakennettuun ympäristöömme. Alvar Aalto-viikko on avoin ja vuorovaikutteinen tapahtuma, joka on tarkoitettu kaikille jyväskyläläisille sekä ympäristökuntien asukkaille.

Aaltoa ja Soppaa -lounasopastukset
27.08.2018 – 11.00 29.08.2018 – 13.00

”Lounasopastukset” alkavat keitolla kahvila Belvederessä klo 11 ja jatkuvat kierroksella päärakennuksessa.

Kulttuurisuunnistus
02.09.2018 klo 12.0016.00

Kävele, juokse, ui, pyöräile tai tanssi kohteelta toiselle – liikkumistyyli on vapaa! Kulttuurisuunnistus on syyskauden avaava kaupunkitapahtuma, jossa liikunta, ulkoilu ja kulttuuri sekoittuvat suloisesti toisiinsa. Rasteista löytyy vuosittain sekä tuttuja että uusia kohteita, joille löytää kartan avulla, kompassina utelias ja ennakkoluuloton mieli.

Miten miehiä tehdään?

Perhevapaauudistus ja isien asema, maanpuolustus ja asevelvollisuus, syrjäytyminen ja muut hyvinvointiongelmat, #metoo ja seksismi. Nämä ajankohtaiset teemat liittyvät erityisesti mieheyteen. Mieheys on kuitenkin pitkään ollut "näkymätön sukupuoli", luonnolliseksi ja yhtenäiseksi esitetty normi. Miestutkimus tuottaa tietoa, jota voitaisiin hyödyntää laajasti kasvatuksessa, koulutuksessa ja poliittisessa päätöksenteossa.

Väitös: 26.10.2018 Ammatillisessa koulutuksessa oppijan lähtökohdat ja aikaisempi elämänkokemus tulisi huomioida voimavarana (Korpi)
26.10.2018 klo 12.0015.00

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan aikaisempi kokemus, uuden oppiminen, työkulttuuri ja työtoimijuus ovat merkittäviä ammatillisessa kasvussa ja johdattavat fysioterapiaopiskelijat oman alansa asiantuntijaksi. Opiskelijoiden asiantuntijaksi kasvussa löytyi kaksi merkittävää käännekohtaa, joista toinen oli opintojen alkupuolella, jolloin uudenlaista oppimista tarvittiin ammatillisissa opinnoissa. Toinen käännekohta oli käytännön työn oppiminen, josta opiskelijat kertoivat paljon.

JYYn avajaismessut ja KampusPiknik
04.09.2018 klo 08.1518.00

Alkuinfot uusille opiskelijoille, avajaismessut ja Kampuspiknik kaikille JYU:n opiskelijoille Agorassa ja Jyväsjärven rannalla.