Yliopiston uutiset
Opiskelu-uutiset

Avajaisviikko: Lähes 2400 uutta opiskelijaa aloittaa opintonsa Jyväskylän yliopistossa

Jyväskylän yliopistossa syyskuun 3. päivänä opintonsa aloittaa 2350 uutta opiskelijaa. Uusien opiskelijoiden orientaatio-ohjelmaa järjestetään koko ensimmäisen viikon ajan.

Opiskelijat tutustuvat tiedekuntiinsa, saavat infoa erilaisista palveluista sekä ryhmäytyvät tutoreiden johdolla. Luvassa on myös Semmareiden perinteinen avajaiskonsertti uusille opiskelijoille sekä avajaismessut ja -piknik. Opetus käynnistyy maanantaina 10.9.2018.

Uusista opiskelijoista on naisia 64 prosenttia ja miehiä 36 prosenttia. Ulkomaalaisten osuus uusista perustutkinto-opiskelijoista on 4 prosenttia. Lisäksi syksyllä saapuvia vaihto-opiskelijoita on noin 300 henkilöä. Opintonsa aloittavien mediaani-ikä on 21 vuotta.

Yliopiston lukuvuoden 2018-2019 avajaisia vietetään keskiviikkona 5.9. klo 13 yliopiston päärakennuksen juhlasalissa. Ohjelmassa on akateeminen kulkue, rehtori Keijo Hämäläisen avajaispuhe sekä ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtaja Bella Forsgrenin puheenvuoro. Kulttuurielämyksistä vastaavat palkittu Ruamjai-kuoro sekä Vesa Purokurun orkestroima nykysirkusesitys. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen, ilmoittautumiset viestinta@jyu.fi.

Avajaisjuhlallisuudet käynnistyvät keskiviikkona jo klo 12.00 Seminariumin vanhassa juhlasalissa, jossa henkilöstö, opiskelijat ja kutsuvieraat kokoontuvat perinteiseen avajaishartauteen.

Lisätietoja:

Tuula Maijanen, opintohallintopäällikkö, tuula.maijanen@jyu.fi, puh. 050 054 6003 (orientaatio-ohjelma)
Liisa Harjula, viestintäpäällikkö, viestinta@jyu.fi, puh. 040 805 4403 (avajaiset)

Orientaatioviikko:
https://opiskelu.jyu.fi/fi/koulutuspalvelut/alkuorientaatio-uusille-opiskelijoille

Avajaiset:
https://www.jyu.fi/fi/akateemiset-tapahtumat/avajaiset