15.08.2018
Yliopiston uutiset

Digitalisaatio kielenopetuksessa: EuroCALL-konferenssissa tarkastellaan tulevaisuudenkestävää opetusteknologiaa

Monimediaisen kieltenopetuksen kehittäjien tärkein vuosittainen kohtaamispaikka Euroopassa, EuroCALL-konferenssi, kokoaa alan asiantuntijat Jyväskylän yliopiston Agoraan 22.-25.8.

- Teknologian opetuskäyttöön liittyy edelleen liikaa tarpeetonta hypeä. Valitettavan usein mennään laitteet edellä ja pedagogiikka perässä. Suurillakin taloudellisilla investoinneilla on saatu melko vähän pysyvää muutosta aikaan. Meneillään oleva globaali muutos haastaa meidät tutkimaan ja kehittämään opetuksen ja oppimisen digitalisaatiota kestävällä tavalla niin pedagogisesti kuin yhteiskunnankin kannalta, dosentti Peppi Taalas Jyväskylän yliopistosta arvioi.

Konferenssiin osallistuu lähes 300 tutkijaa, opettajaa ja opetuksen kehittäjää kouluista, yliopistoista ja yrityksistä yli 30 eri maasta.

Konferenssin teema suuntaa katseen kieltenopetuksen tulevaisuuteen.

-Globalisaatio, digitalisaatio ja ihmisten välisen vuorovaikutuksen monipuoliset ympäristöt muuttavat radikaalisti kielen käytön ja oppimisen tapoja. Pohdimme konferenssissa sitä, miten tämä heijastuu opetukseen kehittämiseen ja teknologian käyttöön opetuksessa, kertoo konferenssin puheenjohtaja Peppi Taalas.

Koulutuksen kriisi ratkaistava nyt

Konferenssin avaa koulutusinnovaatioita kehittävän HundrEDin perustaja Saku Tuominen, joka pohtii esityksessään koulutuksen kriisiä ja sitä miksi sen ratkaiseminen on äärimmäisen tärkeää juuri nyt.

Kutsuttuina puhujina kuullaan myös kansainvälisiä alan huippuasiantuntijoita. Soveltavan kielentutkimuksen kärkinimiin kuuluva professori Claire Kramsch Berkeleyn yliopistosta Kaliforniasta puhuu siitä, mitä kielenoppiminen on digitaalisessa maailmassa. Digitaalisten innovaatioiden professori Mark Brown Dublin City Universitystä puolestaan pohtii esityksessään digitaalisuuteen liittyviä mahdollisuuksia ja uhkakuvia.

European Association of Computer Assisted Language Learning eli EuroCALL-konferenssia on järjestetty vuodesta 1993 lähtien ja edellisen kerran se järjestettiin Jyväskylässä vuonna 2002.

Peppi Taalas konferenssin puheenjohtaja peppi.taalas@jyu.fi, 050-5541720

Juha Jalkanen konferenssin sihteeri juha.jalkanen@jyu.fi, 0400-276754