Yleisöluennot

Hy­bri­di­tur­val­li­suu­den Stu­dia Ge­ne­ra­lia: Venäjän strateginen kulttuuri – miksi Venäjä toimii niin kuin toimii?

Aika:

3.12.2018 16:00 — 17:00


Sijainti: Mattilanniemi, Agora, Auditorio 2 (Mattilanniemi 2, Jyväskylä)
Venäjän strateginen kulttuuri – miksi Venäjä toimii niin kuin toimii? Martti J. Kari (Jyväskylän yliopisto)

Yleisöluentosarja: Hybridivaikuttaminen

Viime vuosien aikana on puhuttu paljon hybridivaikuttamisesta. Se tarkoittaa vaikuttamista kansalaisiin ja yhteiskuntiin monin eri tavoin käyttäen monenlaisia psykologisia, poliittisia, taloudellisia, teknisiä, humanitaarisia ja sotilaallisia keinoja. Tavoitteena voi olla vaikuttaminen avainhenkilöihin, sisäisten konfliktien ruokkiminen sekä informaatiovaikuttaminen. 

Hybridivaikuttaminen voi vaikuttaa myös meidän arkeemme: esimerkiksi verkkoyhteyksien tai sähkön jakelun häiriintyminen sotkisi tietojärjestelmistä ja sähköstä riippuvaisen yhteiskuntamme toiminnan täydellisesti. Informaatiovaikuttamisen avulla taas saatettaisiin aiheuttaa epätietoisuutta ja epävarmuutta kansalaisiin ja jopa vaikuttaa vaalituloksiin.

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnassa järjestetään lukuvuoden 2018–2019 aikana hybridivaikuttamiseen keskittyvä yleisöluentosarja, jossa kuullaan joka kuukausi mielenkiintoinen teemaan liittyvä asiantuntijaluento. Ensimmäiset kolme luentoa järjestetään syksyllä, ja luennot jatkuvat keväällä.

KUTSU

Aika: ma 3.12.2018, klo 16–17
Paikka: Agora Auditorio 2 (Mattilanniemi 2)

Puhuja: Martti J. Kari (Jyväskylän yliopisto)
Aihe: Venäjän strateginen kulttuuri – miksi Venäjä toimii niin kuin toimii?

Luentosarjan luennoista ja luennoijista tulee lisätietoja sivulle www.jyu.fi/it/sg1819. Pyrimme tarjoamaan luennoista myös streamin ja tallenteen, mikäli luennoijat antavat siihen luvan. Lisätietoja tästä ja tarvittavat osoitteet tulevat em. sivulle.  

Luennot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille, ja niiden yhteydessä on myös mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun luennoitsijoiden kanssa.

Tervetuloa mielenkiintoisille luennoille Jyväskylän yliopistoon! 

Lisätietoja: 
Lehtori Panu Moilanen, panu.moilanen@jyu.fi, puh. 040 825 4554
www.jyu.fi/it/sg1819