09.08.2018
Yliopiston uutiset

Jyväskylän yliopiston opetuksen kehittäminen vahvasti esillä Kiinassa

Pekka Koskinen Jyväskylän yliopiston nanotiedekeskuksesta on kutsuttu yhdeksi pääpuhujista National Conference of China Association for Children’s Science Instructors (CACSI) -tapahtumaan.

Luonnontieteiden opetuksen konferenssi teemalla ”tulevaisuuden tiedekasvatus” järjestetään lounaiskiinalaisen Chongqingin kaupungin Yuelai -konferenssikeskuksessa 16.-18. elokuuta 2018. Tapahtumaan odotetaan saapuvan noin 10 000 osallistujaa – muun muassa tiedeopetuksen tutkijoita, luonnontieteiden opettajia sekä oppilaitosten johtajia. ”Minulla on suuri kunnia kutsua tohtori Koskinen osallistumaan ja pääpuhujaksi tähän konferenssiin”, kirjoittaa CACSI:n pääsihteeri Lin Liqin kutsussaan.

Opetuksen kehittäjä Kiinaan

Koskisen ja konferenssin järjestäjien välisen yhteyden rakensi EduCluster Finland, joka on Jyväskylän yliopiston konserniin kuuluva koulutusvientiin keskittyvä asiantuntijaorganisaatio. ”Pekka Koskinen tunnetaan mukaansa tempaavana opettajana ja aktiivisena opetuksen kehittäjänä. Olemme erittäin iloisia, että hän pääsee nyt jakamaan innostuksensa kiinalaisten luonnontieteiden opettajien parissa. Tämä konferenssi on yksi suurimmista tiedeopetuksen tapahtumista Kiinassa”, sanoo Lead Expert Olli-Pekka Malinen EduCluster Finlandista.

Useiden vuosien kehitystyö

”Olen ylpeä saadessani esitellä tekemäämme opetuksen kehitystyötä, erityisesti Primetime -oppimismallia, jota olemme kehittäneet useiden vuosien ajan mahtavalla porukalla. Tämä pääpuheenvuoro on myös sopiva tapa edistää koulutusvientiä, joka on yksi yliopiston strategian ydinalueista”, sanoo Koskinen ja kiittää EduCluster Finlandia välittäjän roolissa toimimisesta.

Konferenssin järjestäjä China Association for Children’s Science Instructors on Kiinan valtakunnallinen organisaatio, joka kerää yhteen ihmisiä ja organisaatioita, jotka toimivat luonnontieteiden opetuksen parissa.

Lisätietoja:
Olli-Pekka Malinen
Lead Expert
EduCluster Finland
+358 50 441 7505, olli-pekka.malinen@educluster.fi

Pekka Koskinen
Fysiikan laitoksen pedagoginen johtaja
Jyväskylän yliopisto
+358 40 805 4089, pekka.j.koskinen@jyu.fi