07.08.2018
Yliopiston uutiset

Jyväskylän yliopiston päärakennus sai roolin kansainvälisestä Aalto-elokuvasta

Dokumenttielokuvaohjaaja Virpi Suutari ryhmineen kuvaa uutta teostaan 7.-8.8. Jyväskylän yliopiston kampuksella. Tekeillä on kansainvälinen pitkä dokumenttielokuva Aino ja Alvar Aallon elämästä ja tuotannosta.

- Jyväskylän yliopiston päärakennus ja koko Aallon kampus on todella vaikuttava ja tärkeä osa Aallon uraa, ja haluisin ehdottomasti kuvata sen elokuvaani. Erityisiksi kohteiksi valitsin päärakennuksen juhlasalin, porraskäytävän ja savityöluokan sekä kreikkalaista temppeliä muistuttavan Lyhty-rakennuksen ja kauniin opiskelijaruokala Lozzin. Aiemmin keväällä kuvasimme Säynätsalon kunnantaloa ja koetaloa,  Suutari kertoo.

Kampuksella kuvataan ulko- ja sisäkuvauksia, joissa esiintyy myös paikallisia opiskelijoita ja parkourin harrastajia. Elokuvaan haastatellaan paikallista Aalto-fania, yliopistossa työskentelevää Heli Mäkeä, jolle oli ilo ja kunnia saada työhuone Aallon rakennuksesta.

Elokuvaa rahoittavat Suomen elokuvasäätiö, Yle sekä lukuisat kansainväliset tv-yhtiöt (mm. Ruotsi, Tanska, Hollanti, Saksa, Ranska, Viro) ja sen valmistamista tukevat mm. Aallon perikunta, Aalto-säätiö, Göran Schildtin säätiö, Koneen säätiö ja Maire Gullichsenin säätiö.

Elokuva valmistuu vuoden 2020 alussa ja se saa sekä tv- että elokuvateatterilevityksen. Elokuvaa tullaan esittämään myös useilla kansainvälisillä festivaaleilla.

Dokumenttielokuvaohjaaja Virpi Suutari, virpi.suutari@gmail.com

Yhteysjohtaja Anu Mustonen, puh. 050 564 9022, anu.mustonen@jyu.fi