07.08.2018
Yliopiston uutiset

SANORD 2018 -konferenssi painottaa koulutuksen merkitystä

Eteläinen Afrikka kohtaa pohjoisen

Eteläisen Afrikan ja Pohjoismaiden välistä korkeakouluyhteistyötä tukevan SANORD-järjestön vuotuinen konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa Jyväskylän yliopistossa 15.-17.8. 2018.

Jyväskylään saapuu lähes 200 osallistujaa 16 eri maasta ja yli 40:stä yliopistosta, korkeakoulusta tai instituutiosta. Osallistujista puolet on tutkijoita ja puolet ministeriöiden ja järjestöjen edustajia. Konferenssi tarjoaakin ainutlaatuisen tilaisuuden akateemiselle keskustelulle eteläisen Afrikan ja Pohjoismaiden tutkijoiden ja päättäjien kesken.

- Monitieteinen konferenssi painottuu tällä kertaa koulutuksen ja opettajankoulutuksen merkitykseen kaikkien maiden kehityksen vetureina, toteaa konferenssin puheenjohtaja professori Marja-Kristiina Lerkkanen.

Konferenssin suunnittelussa ovat olleet mukana yliopiston kaikki tiedekunnat. Tieteellisiä alustuksia kuullaan noin 70. Samalla vaihdetaan tietoa ja luodaan kontakteja, jotka edistävät jäsenkorkeakoulujen yhteistyötä ja yhteisiä tutkimus- ja koulutusyhteistyöhankkeita Pohjoismaiden ja Afrikan maiden välillä.

Avajaispäivänä pääesitelmän pitää kansanedustaja Pekka Haavisto, joka tunnetaan laajasta rauhanneuvottelutyöstään. Hän on myös European Institute of Peace (EIP) -järjestön hallituksen jäsen. Lisäksi keynote-esitelmät pitävät professori Sabelo J. Ndlovu-Gatsheni Etelä-Afrikan yliopistosta, professori Elina Lehtomäki Oulun yliopistosta ja tohtori, psykologian lehtori Jacqueline P. Jere-Folotiya Sambian yliopistosta.

- Pekka Haaviston esitelmä keskiviikkona 15.8. klo 14.00-15.00 Agoran Martti Ahtisaari -salissa on avoin suurelle yleisölle ja sinne on vapaa pääsy, kertoo konferenssisuunnittelija Pia Krimark.

SANORD 2018 -konferenssi on järjestyksessä yhdestoista ja sen teemana on Academic Citizenship Recognition, Resilience or Resistance?

Pia Krimark, puh. +358408055198, pia.a.krimark@jyu.fi

Marja-Kristiina Lerkkanen puh. +358408053347, marja-kristiina.lerkkanen@jyu.fi