15.08.2018
Yliopiston uutiset

Tutkijoiden yö tarjoaa tieteellistä tekemistä kaikenikäisille koululaisille

Tutkijoiden yötä vietetään Jyväskylässä jälleen syyskuun viimeisenä perjantaina 28.9. yhtä aikaa 10 muun suomalaisen paikkakunnan ja yli 300 eurooppalaisen kaupungin kanssa. Tänäkin vuonna erityisesti koululaisille ja kouluryhmille järjestetään monipuolisesti erilaista tiedetehtävää.

JYTutkijoidenYO2017-36.JPGOppilasryhmille on tarjolla mielenkiintoista ohjelmaa aina työpajoista tutustumiskierroksiin. Tutkijoiden johdatuksella oppilaat pääsevät tutustumaan tieteen uusimpiin saavutuksiin ja kokeilemaan itse, miltä tieteen tekeminen tuntuu.

Jyväskylän yliopiston erityisesti eskareille ja koululaisille suunnattuun ohjelmatarjontaan kuuluu tänä vuonna esimerkiksi rikospaikkatutkimusta kemian keinoin, monikielinen pakohuone sekä evoluutiotyöpaja. Lukiolaiset puolestaan pääsevät tutustumaan esimerkiksi kiihdytinlaboratorion toimintaan.

Tänä vuonna Tutkijoiden yön teemana on jäljet, mikä näkyy myös Jyväskylän tapahtuman ohjelmassa: eskarit ja alakoululaiset pääsevät eläinten jäljille tunnistamistyöpajassa. Jälkiä ihmetellään myös yhdessä opettajan kanssa toiminnallisessa seikkailussa. Lukiolaiset taas voivat tutustua molekyylien jättämiin jälkiin nanotieteen kokeellisessa tutkimustyöpajassa.

Osa lapsille ja nuorille suunnatusta ohjelmasta vaatii ennakkoilmoittautumisen (ks. linkki alla). Tämän lisäksi kampusalueella on runsaasti muuta ohjelmaa, joka ei vaadi ennakkoilmoittautumista.JYTutkijoidenYO2017-84.JPG

Tapahtuma järjestetään yhtä aikaa Valon kaupunki -tapahtuman kanssa, minkä ansiosta yliopiston kampusalueella voi illan hämärtyessä nauttia myös upeista valoinstallaatioista.

Tutkijoiden yössä tiedettä voivat juhlistaa kaikki eskarista abiin, ja uutta mielenkiintoista opittavaa löytyy aiheesta kuin aiheesta!

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen: www.jyu.fi/fi/akateemiset-tapahtumat/tutkijoiden-yo/ilmoittautuminen-2018
Jyväskylän Tutkijoiden yön ohjelmaan voit tutustua osoitteessa: https://www.jyu.fi/fi/akateemiset-tapahtumat/tutkijoiden-yo
Vieraile Tutkijoiden yön sivuilla osoitteessa: http://www.tutkijoidenyo.fi/

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, 040 805 4403, viestinta@jyu.fi
Tapahtumakoordinaattori Riikka Heiskanen, 040 805 4134, riikka.m.heiskanen@jyu.fi
Kansallisen hankkeen koordinaattori Janne Pakarinen, 040 805 4900, janne.pakarinen@jyu.fi

Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 817987.