27.08.2018
Yliopiston uutiset
Opiskelu-uutiset

uMove ­– Korkeakoululiikunnan tunneilla hikoillaan ja fiilistellään

Jyväskylän korkeakoululiikunta on julkaissut syksyn ohjelmansa ja on valmiina ottamaan vastaan uudet ja vanhat liikkujat 10.9. alkaen. Tunneilla voi treenata kovalla sykkeellä tavoitteellisesti, mutta myös huolehtia omasta hyvinvoinnistaan lempeämmin, vaikka joogaamalla tai luontoretkillä.

Korkeakoululiikunnan perusajatuksena ja tehtävänä on tavoittaa kaikenlaiset liikkujat. Se ei ole vain kovakuntoisille urheilijoille ja lahjakkaille pelaajille, vaan myös niille, jotka eivät ole tottuneet harrastamaan liikuntaa ja tarvitsevat tukea sen aloittamisessa. Yhdistävänä tekijänä lajista riippumatta on liikkumisen tuottama hyvä fiilis ja elämykset.

Tänä syksynä korkeakoululiikunta uudistaa ilmettään ja on lanseerannut uuden tunnuksensa uMove. Ilmeen uudistus näkyy myöhemmin myös nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Uutuutena ryhmäliikuntatunteja ja palloiluohjausta aloittelijoille

Ryhmäliikuntatunneille liikkumista tai uutta harrastusta aloittava pääsee helposti mukaan aloittamalla uuden EASY-perheen tunneista. Niissä kynnys mukaan tulemiselle on laskettu mahdollisimman alas. Tunnit aloitetaan perusteista ja niillä käydään tarkemmin läpi liikkeiden tekniikkaa. Muita tämän syksyn uutuustunteja  ovat mm. pilates, jazz vibes ja barre sekä ohjattu kiertoharjoittelutunti kuntosalilla.

uMove3-palloilu.pngPalloilussa aloittelijat on otettu huomioon siten, että lukujärjestyksestä löytyy nyt aloittelijoille sopivia STARTTI-vuoroja, joilla on aina osaava ohjaaja mukana. Muut korkeakoululiikunnan palloiluvuorot ovat omatoimisia. JYU:n opiskelijat ja henkilöstö voivat lisäksi hakea salivuoroa tulevaksi lukuvuodeksi omalle ryhmälleen.

Syksyn ohjelmassa on myös liikuntaharrastuksen aloittamista tukeva Mielellään liikkumassa -kurssi opiskelijoille. Kurssilla opiskelija saa vertaistukea ryhmästä ja pääsee kokeilemaan itseään kiinnostavia liikuntalajeja asiantuntijan ohjauksessa. Tavoitteena on löytää omanlainen suhde liikkumiseen.

Opintopisteitä liikunnasta ja ilmaista henkilöstöliikuntaa

JYU:n opiskelijat voivat aloittaa liikuntaharrastuksen ja kokeilla eri lajeja myös ilmaiseksi osana opintojaan.

–Opintoihin liittyvä liikuntakurssi on meidän lippulaivamme, liikuntapäällikkö Anneli Mörä-Leino kertoo.

uMove-steppi-web.jpgOpiskelija saa kaksi opintopistettä osallistumalla 15 haluamaansa tapahtumaan kurssin laajasta valikoimasta. Aikarajaa suorittamiselle ei ole, osallistua voi milloin haluaa, omaan tahtiinsa. Yleisimmin kurssi suoritetaan yhden lukukauden tai -vuoden aikana. Vuosittain kurssin suorittaa noin 100 opiskelijaa.

Myös JYU:n henkilöstölle on tarjolla ilmaisia tunteja, kahdeksan ryhmäliikuntatuntia joka viikko.

Lisäksi kannattaa tutustua kurssitarjontaan, joka sisältää monenlaista mielenkiintoista, kuten korealainen pop-tanssi, crossfit, ilmajooga, mindfulness, retkiluistelu ja uinnin tekniikka.

Kausi alkaa ilmaisella Workout-tapahtumalla 8.9.

Liikuntapäällikkö Anneli Mörä-Leino ja liikuntasuunnittelijat Henna Törmänen ja Hanna Savander odottavat innokkaana uuden lukuvuoden alkua.

–Toivomme, että tämä syksy ja ohjelmamme saa taas kerran mahdollisimman monen liikkeelle.

Korkeakoululiikunnan kausi alkaa lauantaina 8.9. Workout-tapahtumalla. Tapahtumassa pääsee kokeilemaan korkeakoululiikunnan lajeja ilmaiseksi. 17.–23.9. vietetään Tutustu korkeakoululiikuntaan –viikkoa, ja silloin ryhmäliikuntatunnit ja palloiluvuorot ovat viikon ajan ilmaisia.

Korkeakoululiikunta

JYU:n, JAMKin ja HUMAKin opiskelijoille ja henkilöstölle