17.09.2018
Tutkimusuutiset
Koulutusuutiset

Elinkeinoministeri Mika Lintilä tutustui IT-tiedekunnan koulutukseen ja tutkimustoimintaan

Elinkeinoministeri Mika Lintilä vieraili informaatioteknologian tiedekunnassa tutustumassa tiedekunnan koulutukseen ja tutkimushankkeisiin. Tilaisuudessa tuotiin esiin myös ict-alan työvoimatarve Keski-Suomessa.

Ministeriä kiinnosti tiedekunnan monipuolinen tutkimustoiminta ja hän oli tiedekunnan kanssa samaa mieltä ict-alan työvoimatarpeesta.

Tiedekunnan terveiset ministerille olivat, että opetus- ja kulttuuriministeriön tulisi nostaa IT-alan tutkintotavoitteita kandidaatti-, maisteri- ja tohtori-tasolla 50 %:lla. Lisäksi esitettiin, että tekoäly ja ict olisivat osa lukiokoulutusta ja yksi ylioppilastutkinnossa kirjoitettavista reaaliaineista. Tilaisuudessa toivottiin Business Finlandin järjestävän oman kehittämisohjelman nuorille.

Ministeri otti lisäksi esille kansallisen tekoälykoulutuksen ja piti tärkeänä, että koulutusta annettaisiin suomenkielellä eri kansalaisryhmille. Kansalaisten omaa kieltä käyttämällä ihmiset pääsevät syvemmin sisälle tekoälyyn.

Tilaisuudessa ministerille luovutettiin luonnos kirjasta kirjan ”Tekoälyn perusteita ja sovelluksia”, johon on koottu yhteenveto IT-tiedekunnan uusien tutkimushankkeiden tuloksista ja tekoälyn matemaattisista perusteista.

Ministeri tutustui myös IBM:n ja Jyväskylän yliopiston yhteiseen innovaatiohubiin ja tekoälylaboratorioon, jossa opiskelijat esittelivät tekemiään erilaisia sovellutuksia.

Tilaisuudessa oli mukana myös IBM:n maajohtaja Mirva Antila, joka esitteli IBM:n akateemista ohjelmaa ja Jyväskylän yliopiston roolia ohjelmassa.