26.09.2018
Yliopiston uutiset

Jyväskylän yliopisto jälleen maailman parhaiden tutkimusyliopistojen joukossa

Jyväskylän yliopisto säilytti sijoituksensa maailman 500 parhaan joukossa tutkimuspainotteisia yliopistoja vertailevalla Times Higher Education World University Rankings (THE) -listalla.

Yliopiston sijoitus on 26.9.2018 julkaistulla vuosien 2018-2019 listalla välillä 401-500. Kaikkiaan vertailuun oli otettu mukaan 1258 maailman huippuyliopistoa.

Jyväskylän yliopisto sai hyvän arvion tutkimuksen tasosta, sen sijaan koulutuksen kategoriassa oli pienoista laskua. Vertailussa lasketaan tarkka sijoitus ainoastaan 200 parhaalle yliopistolle.  Suomalaisten yliopistojen vertailussa yliopisto oli seitsemäs.

Vertailun arviointikriteereissä painoarvo on 60-prosenttisesti tutkimuksessa, sen volyymissä, rahoituksessa, tieteellisten julkaisujen vaikuttavuudessa ja yliopiston maineessa globaalissa tiedeyhteisössä. Kaikkiaan tulosindikaattoreita on 13, ja ne mittaavat tutkimuksen lisäksi opetusta (30 %), kansainvälisyyttä (7,5 %) sekä yritysyhteistyötä ja innovaatioita (2,5 %).

- Arvioinnin painavin osuus on kansainvälisellä mainekyselyllä, jonka THE toteuttaa. Siksi pitkäjänteinen työ kansainvälisen koulutus- ja tutkimusyhteistyön, liikkuvuuden ja tiedeviestinnän aloilla on keskeistä, vararehtori Henrik Kunttu arvioi.

vararehtori Henrik Kunttu, puh. 050 599 6134, henrik.m.kunttu@jyu.fi
kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi, Jyväskylän yliopisto

Times Higher Education World University Rankings verkossa osoitteessa: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings