24.09.2018
Yliopiston uutiset

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkimus arvioitiin korkealle kansainvälisessä vertailussa

Liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkimus on arvioitu kansainvälisellä ShanghaiRangking-listalla sijalle 29. Listalla on arvioitu 372 maailman yliopiston liikuntaa tai urheilua tutkivaa tiedekuntaa. Viime vuonna Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan sijoitus oli 36.

”Tiedekunnassa tehdään hyvää monitieteistä tutkimusta ja sen kehittämiseen on panostettu jo vuosia. Olemme tyytyväisiä, että korkeatasoinen tutkimuksemme näkyy myös kansainvälisessä vertailussa”, toteaa tiedekunnan varadekaani, professori Sarianna Sipilä.

Listan sijoitus perustuu tieteellisten tutkimusartikkeleiden määrään, laatuun ja vaikuttavuuteen sekä kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön. Ensimmäiselle sijalle listattiin Kööpenhaminan yliopiston Department of Nutrition, Exercise and Sports Institute of Sports Medicine ja toiselle sijalle Norwegian School of Sport Sciences. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta on ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta Suomessa.

Varadekaani, professori Sarianna Sipilä, sarianna.sipilä@jyu.fi, +358408053593
Kansainvälistymispäällikkö Anna Grönlund, anna.m.gronlund@jyu.fi, +358503130401
Linkki rankkaukseen: www.shanghairanking.com/Special-Focus-Institution-Ranking/Sport-Science-Schools-and-Departments-2018.html