18.09.2018
Yliopiston uutiset

Kielten päivän juhlaa kauppakeskus Forumissa

Keskiviikkona 26.9.2018 Euroopan kielten päivän kunniaksi kauppakeskus Forumissa järjestetään kielitempaus.

kielten päivä.pngKello 10.00–17.00 paikalla on opiskelijoita ja henkilökuntaa Jyväskylän yliopiston kielikampukselta, Jyväskylän ammattikorkeakoulusta, Jyväskylän kesäyliopistosta ja Jyväskylän kansalaisopistosta juttelemassa kielitaidon merkityksestä ja vastaamassa vieraiden kielten opiskeluun liittyviin kysymyksiin.

Ohjelmassa on muun muassa kielivisa ja somehaaste palkintoineen, ”Proffa vastaa” -kyselyvartit kello 13.00 ja 15.00 sekä aamupäivällä kasvomaalausta lapsille.

Euroopan kielten päivää on vietetty vuodesta 2001 lukuisin eri tavoin päiväkodeissa, oppilaitoksissa, järjestöissä ja muissa kokoonpanoissa ympäri Eurooppaa. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta Euroopan kielten ja kulttuurien moninaisuudesta: Euroopassa puhutaan yli 200 kieltä! Lisäksi Euroopan neuvosto haluaa Euroopan kielten päivänä muistuttaa tarpeesta monipuolistaa opiskeltavien kielten valikoimaa ja rohkaista kaikkia elinikäiseen kieltenoppimiseen.

Kielitaito on arvokas ja hyödyllinen elämänkokemuksia kerättäessä. Kielitaidon avulla voimme olla avoimempia muita ihmisiä, heidän kulttuuriaan ja asenteitaan kohtaan sekä osoittaa arvostusta toisen identiteettiä kohtaan. Mihin muuhun kielitaitoa tarvitaan? Tule keskustelemaan kanssamme! Tämä kielenkiintoinen tapahtuma on suunnattu kaikille kaupunkilaisille, lämpimästi tervetuloa!

yliopistonlehtori Katja Mäntylä
katja.mantyla@jyu.fi