06.09.2018

Aika:

12.11.2018 9:00 — 16:00

Sijainti: Seminaarinmaki, C-rakennus
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Jyväskylän yliopisto järjestävät yhteisen monitieteisen tiedepäivän 12.11.2018.

Suuri joukko eri alojen tutkijoita, käytännön toimijoita sekä päättäjiä kokoontuu kuulemaan, keskustelemaan ja ottamaan kantaa tutkimuksesta nouseviin polttaviin kysymyksiin. Tänä vuonna pureudutaan liikuntaan, liikkumiseen ja hyvinvointiin monesta näkökulmasta.

Aika: Ma 12.11.2018 klo 9.00–16.00
Kohderyhmä: Tutkijat, opettajat, terveydenhuollon ammattilaiset, opiskelijat ja muut aiheesta kiinnostuneet
Paikka: Jyväskylän yliopiston päärakennus Capitolium, juhlasali C1, Seminaarinkatu 15, 40100 Jyväskylä
Osallistumiskulut: Ei osallistumismaksua
Posterit: Mahdollisuus esitellä omaa tutkimusta. Parhaat posterit palkitaan. (Katso erillinen ohje)
Ilmoittautuminen: Linkin kautta tiedepäivään ja posterikilpailuun 29.10. klo 8.00 mennessä.

Ohjelma:

9.00-9.20 Avauspuheenvuorot

Keijo Hämäläinen, Jyväskylän yliopiston rehtori
Juha Kinnunen, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja

9.20-11.20 Liikunta hyvinvoinnin lähteeksi – mutta miten? (Pj professori emeritus Lasse Kannas)

Miten motivoitua liikkumaan ja saavuttaa muutoksia? Keskitymmekö liikaa yksilöön? Miten tukea kansalaisten liikkumista? Miten toimimme Keski-Suomessa?

Professori Taru Lintunen, JY: ”Liikuntamotivaatio ja käyttäytymisen muutos – ajankohtaisia näkökulmia”
Professori Raimo Lappalainen, JY: ”Käyttäytymisen muutokseen arvo- ja hyväksyntäpohjaisen lähestymistavan avulla”
Professori Hannu Itkonen, JY: ”Liikunta ja urheilu hyvinvointia lisäämässä – sosiologin tulkintaa”
Professori Pirjo Mustonen, Ksshp/JKL YO: ”KeHo liikuttajana Keski-Suomessa”

11.20-12.20 Lounas (omakustanteinen)

12.20- 14.00 Liikunta lääkkeenä (Pj dekaani Ari Heinonen, liikuntatieteellinen tdk)

Liikuntaa koskevat tutkimukset kertovat terveysvaikutuksista monella rintamalla. Liikunta on myös tärkeä osa potilashoitoa.

Professori Juha Paloneva, Ksshp: ”Liikunta tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoidossa”
Professori Riku Nikander, Ksshp/JKL YO: ”Päänsäryn lääkkeetön kuntoutus”
Professori Mauri Kallinen, Ksshp: ”Vaativa akuuttivaiheen sairaalakuntoutus”
Dosentti Juha Kononen, Ksshp: ”Syövän diagnostiikka ja hoito yksilöllistetyn lääketieteen aikakaudella”

14.00-14.45 Kahvi ja postereihin tutustuminen

14.45-15.00 Parhaiden postereiden palkitseminen

15.00-16.00 Musiikista terveyttä (Pj dekaani Ari Heinonen, liikuntatieteellinen tdk)

Musiikki kuuluu arkeemme. Millainen musiikki hoitaa? Voiko musiikki lisätä liikkumista?

Prof Jaakko Erkkilä: ”Musiikkiterapian mahdollisuudet masennuksen ja ahdistuksen hoidossa”
TtM, Tohtoriopiskelija Pipsa Tuominen, UKK instituutti: ”Musiikkiliikunnan vaikutus liikkumisaktiivisuuteen”

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Tarja Kettunen