19.09.2018
Seminaarit

Liikunta, aivot ja oppiminen -seminaari. Tutkittua tietoa liikunnan vaikutuksesta aivoihin ja oppimiseen.

Aika:

25.10.2018 12:00 — 16:00

Sijainti: Mattilanniemi, Martti Ahtisaari -sali (Ag Aud 1), Agora
Kaikille avoimen seminaarin järjestävät Monitieteinen Aivotutkimuskeskus, Liikuntatieteellinen tiedekunta, Jyväskylän yliopisto, LIKES-tutkimuskeskus ja Liikkuva koulu -ohjelma.

Kohderyhmä: Tutkijat, opettajat, opiskelijat ja muut aiheesta kiinnostuneet.

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen 18.10. mennessä tarjoilun vuoksi: https://my.surveypal.com/liikunta-aivot-ja-oppiminen

Osallistumismaksu: Ei osallistumismaksua

12.00 Avaus

12.15 Fyysinen aktiivisuus, kunto ja oppimisen kognitiiviset edellytykset (pj. Tuija Tammelin, LIKES-tutkimuskeskus)

• Liikunta lapsuudesta aikuisikään ja kognitiivinen suorituskyky keski-iässä. Suvi Rovio, Turun yliopiston Sydäntutkimuskeskus.
  • Lapsuusiän liikunnan yhteydet koulutus- ja työuriin aikuisena. Jaana Kari, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu.
  • Fyysinen aktiivisuus, kunto ja koulumenestys. Heidi Syväoja, LIKES-tutkimuskeskus.

13.15 Koulupäivän aikainen liikunta ja oppiminen - tuloksia koulumaailmasta

• Millainen liikunta koulupäivän aikana tukee parhaiten oppimista? Tuija Tammelin, LIKES-tutkimuskeskus.
  • Liikunnan vaikutukset matematiikan oppimistuloksiin. Sirpa Sneck, LIKES-tutkimuskeskus.
  • Miten lisää liikkumista koululaisten päivään? Jouni Kallio, LIKES-tutkimuskeskus.

14.00 Kahvi/ tee

14.30 Sukellus syvemmälle liikunnan vaikutuksiin ja mekanismeihin (pj. Heikki Kainulainen, Jyväskylän yliopisto)

• Näkyykö liikunta aivoissa? Aivotutkimusten tuloksia. Tiina Parviainen, Ilona Ruotsalainen ja Doris Hernandes Barros, Monitieteinen Aivotutkimuskeskus, Jyväskylän yliopisto.
  • Perityt liikuntaominaisuudet näkyvät aivojen toiminnan säätelymekanismeissa, Sanna Lensu, Jyväskylän yliopisto.

16.00 Päätös