26.09.2018
Yliopiston uutiset

Viisi viime hetken vinkkiä Tutkijoiden yöhön – käy ainakin näissä!

Perjantaina pamahtaa, sihahtaa ja kuohuu kun Tutkijoiden yö pääsee vauhtiin Jyväskylän yliopistossa! Luvassa on paljon mielenkiintoista tiedetekemistä kaikenikäisille. Laajasta ohjelmatarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, mutta alkuun pääsee helposti ainakin näiden vinkkien avulla:

1. Kuuntele planeettojen säveliä. Seminaarinmäen kampuksen Musica-rakennus täyttyy ääni-installaatioista, soivista portaista ja askelrummuista. Täällä kuulet, miltä Kepler ja Pythagoras ajattelivat planeettojen kuulostavan. Klo 10–20.Kuvaaja: Petteri Kivimäki

2. Opi suvullisen lisääntymisen erikoisuuksista - K-16! Millä lajilla on kymmeniä sukupuolia? Entä mikä eläin kantaa parhaimmin ”varustellun” titteliä? Tule Ylistönrinteelle kuulemaan myös hämähäkeistä, jotka sitovat parittelukumppaninsa. Klo 18–22 YAB 310, Ambiotica.

3. Katso maailmaa koiran silmin. Agorassa spektrikuvantamisen asiantuntijat tuovat paikalle spektrikameran, jolla avulla voit nähdä koiran värinäköä vastaavia kuvia. Klo 16–21 Agoran aula.

4. Sukella koralliriutalla ja rakenna unelmiesi Minecraft-kaupunki. Ruusupuistossa immersiiviset oppimisteknologiat johdattavat sinut virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden maailmaan. Opit myös, miten Minecraft-peliä voidaan hyödyntää oppimisessa. Klo 17–20 Ruusupuisto, 2. krs.

5. Näe kosmisten hiukkasten tanssi! Ylistönrinteen monipuoliset laboratoriokierrokset avaavat sinulle ovet kemian, fysiikan ja nanotieteen saloihin. Tutustu laboratorioihin ja näe värikkäitä plasmoja, atomivoimamikroskooppi ja paljon tieteellisiä kokeita. Klo 16–22.

… ja paljon muuta!

Kuvaaja: Petteri KivimäkiTutkijoiden yö järjestetään pe 28.9. Jyväskylän yliopiston kampuksella, ja tekemistä riittää aamusta iltaan. Perjantai-iltana Jyväskylän liikenteen vihreät Linkki-bussit liikennöivät ilmaiseksi klo 18-24, joten kampusalueelle saapuminen on vaivatonta.

Tutustu Tutkijoiden yön koko ohjelmaan tapahtuman verkkosivuilla.

Tervetuloa Tutkijoiden yöhön – tieteen ja tieteentekijöiden juhlaan!

Tapahtuman koordinaattori Janne Pakarinen
janne.pakarinen@jyu.fi / 040 8054900

Viestintä
Viestintäpäällikkö Liisa Harjula
liisa.harjula@jyu.fi / 040 805 4403

www.tutkijoidenyo.fi

Tämä Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 817987.