Yleisöluennot

Krii­sit, muu­tok­set ja sel­viä­mi­nen -luen­to­sar­jassa Hannu Heikkilä: Evakkojen kirjeet muutoksen ja perinteen kuvastimina

Aika:

6.11.2018 18:00 — 19:30


Sijainti: Muu, Jyväskylän kaupunginkirjasto
Historian ja etnologian laitoksen tutkijat ry järjestää yhteistyössä Jyväskylän Kansalaisopiston kanssa kaikille avoimen yleisöluentosarjan lukuvuonna 2018-2019 teemalla Kriisit, muutokset ja selviäminen.

6.11.2018

Hannu Heikkilä, FM: 
Evakkojen kirjeet muutoksen ja perinteen kuvastimina

Luennolla käsitellään evakkokokemuksia perhekirjeenvaihdossa. Luento perustuu tekeillä olevaan väitöskirjaan, jonka tavoitteena on selvittää evakkokokemuksien ja elämäntapojen muutoksia. Tutkimuksen lähteenä ovat Raja-Karjalan Salmista evakkoon joutuneen perheen kirjeet vuosilta 1939–1979. Kirjekokoelma koostuu noin 2000 kirjeestä, joista osa sivuaa myös toisen maailmansodan ajan Keski-Suomea.

--
Maailma on jatkuvassa muutoksessa, jota tapahtuu niin paikallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Historian ja etnologian laitoksen nuoret tutkijat esittelevät luentosarjassa omia tutkimuksiaan, joissa tarkastellaan konkreettisten esimerkkien kautta muutosten ja kriisien vaikutusta elämään. Miten kriisejä ja muutosta on menneisyydessä kohdattu? Entä millaisia kriisejä nykypäivän ihminen kohtaa? Ja ennen kaikkea: millaisilla keinoilla kriiseistä voi selviytyä?

Kevään luennoista tiedotetaan myöhemmin.

Sarjassa pidettiin 30.10.2018 luento Puolisoiden väliset surmat Suomen historiassa. Luennon piti Anna Kantanen, FM.

Luentosarja Facebookissa: https://www.facebook.com/luentosarja1819/

Katso myös: http://www.helantutkijat.fi/luentosarjat-2/

 

Lisätietoja

Karoliina Puranen

karoliina.n.puranen@jyu.fi