26.10.2018
Yliopiston uutiset

Pirkko Melville on Jyväskylän yliopiston Vuoden alumni 2018

Jyväskylän yliopiston Vuoden alumniksi 2018 on valittu Jyväskylän kaupungin tutkimus- ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville.

Pirkko Melville on valmistunut filosofian tohtoriksi vuonna 2007 pääaineenaan musiikkitiede. Hänellä on suorittanut myös kauppatieteenmaisterin tutkinnon pääaineenaan johtaminen.  Hän aloitti työuransa viulistina Jyväskylän sinfoniassa ja myöhemmin suuntautui yliopisto-opintojen myötä tutkimuksen, kehittämisen ja projektijohtamisen pariin. Melville on työskennellyt mm. Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksen yliassistentin tehtävässä, yksityisen musiikkikoulun toimitusjohtajana ja rehtorina sekä tutkimus- ja kehittämispäällikkönä Jyväskylän kaupungin Innovaatiopalvelut-yksikössä.

Jyväskylän yliopisto on aina ollut hyvin lähellä Pirkko Melvillen sydäntä. Melville on näkyvä toimija Keski-Suomessa sekä aktiivinen kulttuurin ja hyvinvointinäkökulmien puolestapuhuja. Hän on koko työuransa aikana rakentanut tiiviitä verkostoja Jyväskylän kaupungin ja yliopiston välille. Hänellä on tutkimus- ja kehittämispäällikkönä positiivinen, konstruktiivinen ja monitieteinen asenne asioiden kehittämiseen.

Jyväskylän yliopiston alumnit JYKYS ry palkitsi ansioituneen Jyväskylän yliopistosta valmistuneen henkilön eli Vuoden alumnin musiikin, taiteen ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen esityksestä. Julkistaminen tapahtui Yliopistopäivillä perjantaina 26.10.2018.