17.10.2018
Muut tapahtumat

Ruusupuisto tutkii ja keskustelee: Työelämän murros ja elinikäinen oppiminen

Aika:

30.10.2018 13:00 — 14:00


Sijainti: Muu, Ruusupuisto, ala-aula, Alvar Aallon katu 9
Ruusupuisto tutkii ja keskustelee -tilaisuus järjestetään tiistaina 30.10. klo 13-14 Ruusupuiston aulassa. Paneelikeskustelussa käsitellään työelämän murrosta ja elinikäistä oppimista. Tilaisuuden juontaa yliopistonopettaja Kirsi Saurén.

Voidaanko yliopistossa panostaa työelämätaitojen opettamiseen? 
Mitkä ovat jatkuvan oppimisen tarpeet elinkeinoelämän kannalta? 
Jääkö tutkimus teknologiakehityksen ja työelämäpainotuksen varjoon? 

Elinkeinoelämä kaipaa osaavaa työvoimaa nouseville aloille samaan aikaan, kun toisilta aloilta työt uhkaavat loppua. Tämän muutoksen rinnalla myös yksilön käsitys työstä muuttuu, kun uudet välineet mahdollistavat muun muassa vuorovaikutteisen etätyöskentelyn sekä entistä tehokkaamman tiedon prosessoinnin. Työstä on tullut fyysisen paikan sijaan mielentila. 

Lisäksi työn rakenteen muutos niin ammattien kuin työtehtävien näkökulmasta puhuttaa: Globaali keskinäinen riippuvuus ja teknologinen kehitys tuovat sivujuonteita lähes joka alalle. Työ on projektimaisempaa, moniammatillisempaa, monikulttuurisempaa ja usein myös verkkovälitteistä, eivätkä uudistukset odota enää sukupolvien yli, vaan työelämän muuttuviin vaatimuksiin on vastattava useamman kerran työuran aikana. 

Jatkuvalle oppimiselle – sekä lisä- että uudelleenkoulutukselle – on siis kasvava tarve. Yliopistoilla on paine vastata tähän kutsuun tarjoamalla välineitä elinikäiseen oppimiseen, mutta sen hinnalla ei pitäisi kuitenkaan sivuuttaa tutkimusta yliopistojen toisena perustehtävänä. Miten yliopistot voisivat sovittaa työelämänäkökulman osaksi koulutusta? 

Tule keskustelemaan työelämän murroksesta ja jatkuvasta oppimisesta sekä kuulemaan asiantuntijoiden kokemuksia tilaisuuden teemoista. Tilaisuuden järjestää Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto. 

Aiheesta keskustelemassa 

Professori Päivi Tynjälä, Koulutuksen tutkimuslaitos, Jyväskylän yliopisto
Kehittämispäällikkö Sirpa Sivonen, KT Kuntatyönantajat 
Johtaja Jukka Lerkkanen, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto  
Kehittämisjohtaja Merja Karjalainen, Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto 
Jatko-opiskelija Kimmo Jantunen, Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu 

Tilaisuuden juontaa yliopistonopettaja Kirsi Saurén avoimesta yliopistosta. 

Ruusupuisto tutkii ja keskustelee -tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto-rakennuksessa toimivat kasvatustieteiden ja psykologian tiedekunta, Koulutuksen tutkimuslaitos sekä Avoin yliopisto. 

Voit myös katsoa tilaisuuden suorana lähetyksenä tai tallenteena.

Tervetuloa!

Lisätietoja

Jukka Lerkkanen

Johtaja

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto

jukka.lerkkanen@jyu.fi

+358400249643