Yliopiston uutiset

THE-ranking: Humanistiset tieteet paransi sijoitustaan maailman parhaiden joukossa

Jyväskylän yliopiston humanistiset tieteet nousivat sijoille 176-200 maailman parhaimpien yliopistojen joukossa. Viime vuonna sijoitus oli välillä 201-250. Times Higher Education – World University Rankings laittoi tänä vuonna Arts & Humanities –tieteenalalistalla järjestykseen yli 500 parasta yliopistoa.

- Humanistiset alat ovat aina olleet vahvoja toimijoita Jyväskylän yliopistossa, ja tietysti sijoituksen nousu on hieno saavutus. Se kertoo pitkäjänteisestä kehittämistyöstä ja profiloitumisesta, joka näkyy myös kansainvälisissä vertailuissa. Kokoonsa ja resursseihinsa nähden Jyväskylän yliopiston humanistien sijoitus on erinomainen, dekaani Minna-Riitta Luukka toteaa.

Suomesta tieteenalalistalle nousi kaikkiaan seitsemän yliopistoa, joista Jyväskylän yliopiston sijoitus oli kolmas. Edellä olivat Helsingin yliopisto ja Aalto-yliopisto. Maailman parhaaksi arvioitiin Standfordin yliopisto (USA).

THE-rankingin Arts&Humanities-arvioinnissa olivat mukana yliopistot, jotka ovat maailman johtavia taiteessa, esittävässä taiteessa, kielissä, historiassa, filosofiassa, teologiassa, arkkitehtuurissa ja arkeologiassa. Tieteenala-arvioinnissa painotettiin opetusta, tutkimusta sekä viittauksia julkaisuihin. Lisäksi arvioitiin ulkoista rahoitusta ja kansainvälisyyttä.

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö, korkeakoulupolitiikka Anna Grönlund, puh. 050 313 0401, anna.m.gronlund@jyu.fi

Dekaani Minna-Riitta Luukka, puh. 040 805 3205, minna-riitta.luukka@jyu.fi

Listaus:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2019/subject-ranking/arts-and-humanities

Aiempi tieteenalalistaus (kasvatustieteet, yhteiskuntatieteet, kauppatieteet)

https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2018/10/the-ranking-kasvatustieteet-maailman-karkea-yhteiskuntatieteet-sijoittuivat-myos-hyvin-taloustieteet-uutena-listoille-1