05.10.2018
Opiskelu-uutiset

Valtakunnallinen NY StartUp -kurssi alkaa taas marraskuussa!

Tule mukaan NY StartUp -valmennukseen! Valmennus on osa kansallista NY StartUp -ohjelmaa, jonka voittaja pääsee edustamaan Suomea Euroopan finaalissa.

NY Start Up on syyslukukaudesta kevääseen saakka kestävä opintojakso. NY Start Up -valmennuksessa perustetaan NY-yritys (https://nuoriyrittajyys.fi/ohjelmat/ny-start-up/) monialaisessa tiimissä yhden lukuvuoden ajaksi. Yritykset toimivat oikeilla markkinoilla ja tarjoavat oikeille asiakkaille todellisia tuotteita tai palveluita. Valmennus tarjoaa erinomaisen pohjan omien ideoiden ja oman osaamisen testaamiseen, uudenlaisten tuotteiden/palveluiden luomiseen sekä liiketoiminnassa ja työelämässä tarvittavan osaamisen kehittämiseen.  Valmennusohjelmaan tullessasi sinulla ei tarvitse olla valmista liikeideaa, syvällistä liiketoimintaosaamista tai aikomusta oman yrityksen perustamiseen. Kyseessä on alusta, jonka avulla voit kokeilla yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä toimintaa turvallisesti sekä soveltaa työelämäosaamistasi luovalla tavalla käytäntöön. Katso NY StartUp -ohjelmaa valottavia videoita: https://vimeo.com/nuoriyrittajyys.

NY Start Up -valmennuksia järjestetään samanaikaisesti myös muissa korkeakouluissa ympäri Suomea. Kyse on valtakunnallisesta ohjelmasta, joka huipentuu keväisin finaaliin, jossa opiskelijat kilvoittelevat keskenään parhaasta yritysideasta. Jokaiselta alueelta valitaan yksi NY -yritys, joka pääsee tavoittelemaan vuoden NY StartUp -titteliä. Voittaja edustaa Suomea NY Start Up -ohjelman Euroopan finaalissa.

Viime vuoden valtakunnallisessa NY StartUp -ohjelmassa mukana oli 19 korkeakoulua, joissa pyöri 18 eri NY Start Up -kurssia. Opiskelijoita oli mukana 350, jotka perustivat yhteensä 91 harjoitusyritystä. Tiimeistä 15 on jatkanut jossain muodossa kurssin jälkeen.

NY Start Up -ohjelma on suunnattu kaikille Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opiskelijoille. Ammattikorkeakoulun opiskelijoilta vaaditaan ensimmäisen vuoden opinnot.

Lue lisää Korpista tai kysy: Päivi Patja, paivi.m.patja@jyu.fi, 040 576 7839