06.11.2018
Yliopiston uutiset
Hakijauutiset
Opiskelu-uutiset

Hakijan päivä kokoaa yliopiston tarjonnan tuleville opiskelijoille

Jyväskylän yliopiston hakijan päivä pe 9.11.2018 klo 9–15, Agora ja Ylistönrinne

Päivän aikana tuleville opiskelijoille esittäytyvät kaikki yliopiston koulutusalat. Kattava tietopaketti yliopisto-opinnoista koostuu monipuolisista luennoista, kohtaamisista tiedekuntien infopisteillä ja kiertokäynneistä. Tiedekuntien lisäksi esittelypisteensä tapahtumaan tuovat myös avoin yliopisto, kesäyliopisto ja yliopiston hakijapalvelut sekä Jyväskylän Urheiluakatemia. Tapahtumassa on mahdollisuus tavata opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi opiskelijoita sekä yliopiston alumneja.

- Ensimmäistä kertaa järjestettävässä Mikä minusta tuli isona -esittelyssä Jyväskylän yliopistosta valmistuneet alumnit kertovat uratarinoitaan ja muistelevat opiskeluaikojaan. Mukana ovat kemisti Leena Ruusuvirta, kulttuurijohtaja Mari Aholainen, yrittäjä Samuli Latvanen, hyvinvointiasiantuntija Niina Karstunen, koulutussuunnittelija Anna Mari Kokkonen sekä kehitys- ja ICT-päällikkö Jussi Wäistö, alumnikoordinaattori Heli Mäki  kertoo.

Suosituimmat esittelyt järjestetään kaksi kertaa päivässä, jolloin niitä voi tulla seuraamaan aamu- tai iltapäivällä.  Tiedekuntien esittelyluentojen lisäksi ohjelmassa on myös aineenopettajaesittely, kansainvälisen opiskelijavaihdon esittely sekä erityisesti opinto-ohjaajille suunnattu info.

- Yliopiston yleisesittely antaa hakijoille kokonaiskuvan yliopistomme laajasta tarjonnasta. Tutustumiskurssi-infossa kerrotaan toiseen asteen opiskelijoille suunnatusta kurssitarjonnasta, joka mahdollistaa korkeakouluopintojen kokeilun jo toisella asteella, opintohallintopäällikkö Tuula Maijanen kuvailee.

Tapahtuma on tarkoitettu koululaisten lisäksi kaikille yliopisto-opinnoista kiinnostuneille eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Samana päivänä on mahdollisuus osallistua myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun JAMK tututuksi -tapahtumaan. Yliopiston ja Jamkin välillä on tarjolla ilmaisia bussikuljetuksia. Kaupunkiopas kertoo matkan aikana Jyväskylän kaupungista opiskelijoille. Bussit lähtevät Agorasta (Ahlmaninkadun varresta) varttia yli ja varttia vaille alkaen klo 9.15

Opintohallintopäällikkö Tuula Maijanen, tuula.h.maijanen@jyu.fi, puh. 0500 546 003

Suunnittelija Maria Kotiranta, maria.j.kotiranta@jyu.fi, puh. 040 805 4926

Hakijan päivän ohjelma: https://www.jyu.fi/fi/hakijalle/tutustu-yliopistoon/tapahtumat-vierailut-ja-esittelymateriaalit/hakijan-paiva