Yliopiston uutiset
Hakijauutiset
Opiskelu-uutiset

Haku yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin alkaa

Haku Jyväskylän yliopiston englanninkielisiin maisteriohjelmiin käynnistyy torstaina 15.11.2018. Yliopiston kuudessa tiedekunnassa on tarjolla 242 aloituspaikkaa 14 maisteriohjelmassa.

Hakijamäärillä mitattuna Jyväskylän yliopiston suosituimpia englanninkielisiä koulutusohjelmia ovat olleet kauppatieteiden ja kasvatustieteiden koulutusohjelmat. Näiden odotetaan kiinnostavan hakijoitakin tälläkin hakukierroksella.

Uutena hakukohteena tarjolla on humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan Language, Globalization and Intercultural Communication -ohjelma, jossa kulttuurien välisen viestinnän ja soveltavan kielitieteen opinnot yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla. Ohjelmasta valmistuneilla on laaja-alaiset työllistymismahdollisuudet mm. viestinnän, koulutuksen ja konsultoinnin sekä tutkimuksen asiantuntijatehtävissä. Myös tutkimuspainotteinen matematiikan ohjelma on uusi. Siinä voi erikoistua esimerkiksi analyysiin, geometriaan, inversio-ongelmiin tai stokastiikkaan.

Englanninkieliset ohjelmat ovat tarjolla niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille hakijoille. Opiskelijoilta, jotka eivät ole EU- tai ETA-maiden kansalaisia, peritään lukuvuosimaksu. Maksun suuruus vaihtelee ohjelmittain 8000 eurosta 12 000 euroon. Opiskelijat voivat hakea lukuvuosimaksun kattavaa apurahaa jo opiskelupaikkaa hakiessaan.

Yliopistossa opiskelee vuosittain yli 1000 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin puolet opiskelee englanninkielisissä maisteriohjelmissa ja loput tohtoriohjelmissa tai vaihto-opiskelijoina.

Maisteriohjelmiin voivat hakea soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon kotimaassa tai ulkomailla suorittaneet. Ohjelmien kesto on kaksi vuotta ja laajuus 120 opintopistettä. Opinnot suoritetaan englannin kielellä.

Ohjelmiin haetaan Opintopolku.fi/Studyinfo.fi-palvelussa. Haku päättyy 10.1.2019 ja opinnot alkavat syyskuussa 2019.

Hakijapalvelut, suunnittelija Emilia Tolvanen, 040 805 3018, emilia.tolvanen@jyu.fi

suunnittelija Pia Arvonen, 040 805 3584, pia.m.arvonen@jyu.fi

Kaikki Jyväskylän yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat ja tietoa hakemisesta: www.jyu.fi/studywithus