26.11.2018
Opiskelu-uutiset

Jyväskylän yliopistosta valittiin kaksi opiskelijaa Huawein globaaliin opiskelijaohjelmaan

Tieto- ja viestintäteknologia-alan yritys Huawei julkisti perjantaina globaaliin Seeds for the Future -ohjelmaan valitut suomalaisopiskelijat. Kymmenen opiskelijan joukossa on Jyväskylän yliopistossa tietotekniikkaa opiskelevat Sanna Räisänen ja Krista Määttä. Opiskelijat pääsevät Pekingiin ja Shenzheniin tutustumaan ICT-alan uusimpiin innovaatioihin ja kiinalaiseen kulttuuriin.

Huawein Seeds for the Future -opiskelijaohjelmaan valittiin perjantaina kymmenen ICT-opiskelijaa seitsemästä oppilaitoksesta: Aalto-yliopistosta, Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta, Turun yliopistosta, Jyväskylän yliopistosta, Tampereen ammattikorkeakoulusta, Itä-Suomen yliopistosta ja Vaasan yliopistosta.

SannaRaisanen.jpeg- Tuntui epätodelliselta, kun kuulin valinnasta. Mukaan otettiin kuitenkin vain kymmenen opiskelijaa koko Suomesta. Odotan paljon sitä, millaista työnteon arki on Kiinassa ja Huawein kaltaisessa globaalissa yrityksessä, tietotekniikkaa opiskeleva Sanna Räisänen sanoo.

KristaMaatta.jpeg- Odotan matkaa jo innolla. Erityisen mielenkiintoista on päästä tutustumaan alan huippuosaamiseen paikan päällä. Samalla minua kiehtoo Kiinan perinteet ja kulttuuri, jotka vaikuttavat varmasti paljon tällaisen moderninkin suuryrityksen työkulttuuriin, kertoo niin ikään tietotekniikkaa opiskeleva Krista Määttä.

Kahden viikon intensiivinen opintomatka

Opiskelijat lentävät jo perjantaina Kiinaan, jossa heille on suunniteltu kahden viikon ohjelma. Ensimmäisellä viikolla he tutustuvat Pekingissä Kiinan kieleen ja kulttuuriin. Toisella viikon ryhmä perehtyy Shenzhenissä Huawein pääkonttorilla tieto- ja viestintäteknologian uusimpiin innovaatioihin yrityksen ICT-asiantuntijoiden johdolla.

- Opintomatkamme pääkohdetta Shenzheniä kutsutaan syystäkin Kiinan Piilaaksoksi. Opiskelijat näkevät matkalla konkreettisesti, missä alan terävin kehitys menee ja mitä sinne pääseminen vaatii. Näillä opiskelijoilla on kaikki mahdollisuudet päästä tulevaisuudessa itse kehittämään maailman huipputeknologiaa, kertoo Huawei Suomen yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja Hennariikka Andersson.

Seeds for the Future -ohjelmaan valitaan ympäri maailman lahjakkaita opiskelijoita, joilla on intohimoa kehittyä ICT-alan huippuosaajiksi. Huawein kansainväliseen opiskelijaohjelmaan on osallistunut vuodesta 2008 lähtien opiskelijoita 108 maasta ja 350 yliopistosta. Suomalaisopiskelijoille ohjelma järjestetään kolmatta kertaa.

Valitut opiskelijat:
Iita Fourastié (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu), Simo Hokkanen (Itä-Suomen yliopisto), Henri Kajasilta (Turun yliopisto), Satu Koivumäki (Aalto-yliopisto), Eetu Koskelainen (Tampereen ammattikorkeakoulu), Krista Määttä (Jyväskylän yliopisto), Mikko Paaskoski (Vaasan yliopisto), Sanna Räisänen (Jyväskylän yliopisto), Daniel Saxén (Aalto-yliopisto) ja Henri Stenberg (Aalto-yliopisto).

Huawei-yhteyshenkilö – viestintä ja yhteiskuntasuhteet:
Hennariikka Andersson, yhteiskuntasuhde- ja viestintäjohtaja, Huawei Technologies Oy, 040 845 8066, hennariikka.andersson@huawei.com

Kati Valpe, tiedottaja, 0400 247 458, viestinta@jyu.fi