23.11.2018
Muut tapahtumat

Kes­kus­te­lu­ti­lai­suus: Kuu­luu­ko kou­lu­tuk­sen tut­ki­muk­sen ääni?

Aika:

14.12.2018 12:30 — 13:45

Sijainti: Muu, Ruusupuiston aula, Alvar Aallon katu 9, 40600 Jyväskylä
Keskustelu on osa Koulutuksen tutkimuslaitoksen 50-vuotisjuhlavuoden seminaarisarjaa. Tilaisuuden yhteydessä julkistetaan Kasvatus-lehden Koulutustutkimus-teemanumero.

KTL-50 tunnus nettisivulle.pngKoulusta ja koulutuksesta keskustellaan kaikkialla: mediassa, politiikassa, somessa, Wilmassa ja keittiön pöydän ääressä. Kaikki ovat omalla tavallaan koulutuksen asiantuntijoita. Ja miksipä ei, ovathan kaikki olleet joskus koulussa.

Mutta miten tutkimuksen avulla saatu tieto koulutuksesta eroaa kokemustiedosta? Miten tutkimustieto saadaan koulutuksen suunnittelun ja päätöksenteon käyttöön? Kuuluuko koulutuksen tutkimuksen ääni?

Tässä tilaisuudessa keskustellaan siitä, miksi ja miten koulutustutkimusta tehdään. Tilaisuuden yhteydessä julkistetaan Kasvatus-lehden Koulutustutkimus-teemanumero, jonka ovat toimittaneet Jussi Välimaa, Hannu L. T. Heikkinen ja Maarit Arvaja. Keskustelu on osa Koulutuksen tutkimuslaitoksen 50-vuotisjuhlavuoden seminaarisarjaa.

Keskustelussa ovat mukana:
  • Tutkijatohtori, dosentti Johanna Kallo, Kasvatustieteiden laitos, Turun yliopisto
  • Erikoistutkija, dosentti Tomi Kiilakoski, Nuorisotutkimusseura
  • Yliopistotutkija, dosentti Mari-Anne Okkolin, Opettajankoulutuslaitos, Jyväskylän yliopisto
  • Apulaisprofessori, dosentti Juhani Rautopuro, Koulutuksen tutkimuslaitos, Jyväskylän yliopisto

Tapahtuman juontavat professori Hannu L. T. Heikkinen ja Koulutuksen tutkimuslaitoksen johtaja, professori Jussi Välimaa.

Tilaisuutta voi seurata myös netistä suorana lähetyksenä ja tallenteena osoitteessa http://r.jyu.fi/wPY.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Luotettavaa tietoa tutkimuksen äänellä jo 50 vuotta. JYUnity-lehti, Tieteessä. 12.12.2018.

#KTL50

Hannu L. T. Heikkinen