19.11.2018
Tutkimusuutiset
Opiskelu-uutiset

Osallistu tutkimukseen: sydämen ja keuhkojen kunnon suhde kehonkoostumukseen 20–45-vuotiailla

Tutkimuksen tarkoituksena on tutkia sydän- ja hengityselimistön kunnon suhdetta kehonkoostumukseen 20–45-vuotiailla miehillä ja naisilla.

Haemme osallistujia Jyväskylän yliopiston liikuntateknologian tutkimukseen!
Osallistujia haetaan loppuvuonna 2018 ja alkuvuonna 2019 tapahtuviin mittauksiin.

Tutkimuksen tarkoituksena on tutkia sydän- ja hengityselimistön kunnon suhdetta kehonkoostumukseen 20–45-vuotiailla miehillä ja naisilla kahdella eri kehonkoostumuksen arviointimenetelmällä.

Mitä saan osallistuessani?
Osallistumalla saat tietää arvion kehonkoostumuksestasi kahdella mittauslaitteella ja maksimaalisen hapenottokykysi juoksumattotestillä mitattuna. Lisäksi saat elokuvalipun osallistuessasi.

Osallistuminen vaatii ajastasi yhteensä noin 1 h 30 min ja kehonkoostumusmittaus tehdään aamulla paastotilassa erikseen.

Sovellunko tutkittavaksi?
Jos täytät seuraavat kriteerit, voit osallistua tutkimukseen:

• 20–45-vuotias, normaalipainoinen tai lievästi ylipainoinen (painoindeksi noin alle 30 (kg/m²)
    • Perusterve; ei sairauksia tai oireita, kuten aineenvaihdunnnallisia, munuais- tai sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksia, korkeaa verenpainetta tai rytmihäiriö-/huimaus-/kipuoireita yms.
    • Liikut säännöllisesti vapaa-ajalla tai työn yhteydessä tai työmatkalla
    • Koet itsesi niin terveeksi, että voit suorittaa rasittavan juoksumattotestin oman suorituskykysi (juoksukuntosi) maksimiin saakka

Testaaminen tapahtuu Jyväskylän yliopiston liikuntalaboratoriolla ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (Rautpohjankatu 6-8, Jyväskylä).

Kiinnostuitko?
Ilmoittaudu perjantaihin 21.12.2018 mennessä os. Konsta Hyttinen, kokaalhy@student.jyu.fi

Konsta Hyttinen

kokaalhy@student.jyu.fi