13.11.2018

Aika:

14.2.2019 — 15.2.2019

Sijainti: Muu, Scandic Laajavuori, Laajavuorentie 30
XV Psykoterapiatutkimuksen päivien pääteemana on ”Lapset ja perheet psykoterapiassa”. Päivillä tarkastellaan niitä erityisiä haasteita, joita liittyy monitoimijaisten keskustelujen tutkimiseen ja terapeuttiseen ohjaamiseen sekä pohditaan mm., miten tällaisissa, usein erilaisia liittoumia ja valta-asetelmia sisältävissä tilanteissa varmistetaan jokaisen osallistujan riittävä osallisuus. Päivien järjestäjänä toimii psykologian laitoksen Psykoterapian opetus ja tutkimusklinikka.

Psykoterapiatutkimuksen päivien ohjelma koostuu kahdesta huippuasiantuntijoiden pitämästä luennosta pääteemaan liittyen sekä lyhyemmistä, osallistujien vapaasti tarjoamista esityksistä myös muilta psykoterapiatutkimuksen alueilta.

Pääluento torstaina 14.2.2019: Dr Michelle O'Reilly (University of Leicester): Examining the benefits of Conversation and Discourse Analysis for informing the field of family therapy

Pääluento perjantaina 15.2.2019: Professori Aarno Laitila (Jyväskylän yliopisto): Psykoterapiatutkimuksen teoria ja käytäntö – perheterapian tapaus

Varsinaisten päivien lisäksi järjestetään ke 13.2.2019 etukäteisworkhop aiheesta "Applied Conversation Analysis and Discourse Analysis: Practical approaches to therapy data". Workshopin vetäjänä toimii Dr Michelle O'Reilly. Workshop järjestetään Jyväskylän yliopiston tiloissa Mattilanniemessä (Agora, Lea Pulkkisen sali).

Psykoterapiatutkimuksen päivät 14.-15.2.2019 järjestetään Scandic hotelli Laajavuoressa. Päivien tarkempi ohjelma, hintatiedot ja ilmoittautumisohjeet tulevat Psykoterapian opetus- ja tutkimusklinikan sivuille osoitteeseen: www.jyu.fi/edupsy/fi/laitokset/psykologia/psykoterapiaklinikka marras-joulukuun vaihteessa.

Lämpimästi tervetuloa!

Katja Hartikainen

Psykologian laitos, Psykoterapian opetus- ja tutkimusklinikka

katja.hartikainen@jyu.fi