27.11.2018

Aika:

5.12.2018 18:00 — 19:00

Sijainti: Muu, Hannikaissali, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Pitkäkatu 18–22
Musiik­ki­kam­puk­sen kon­sert­ti juh­lis­taa it­se­näi­syys­päi­vää ja Suo­ma­lai­sen musii­kin päi­vää

Konsertti.jpgKuvaaja Tero Takalo-Eskola

Suomalainen musiikkikampus järjestää perinteikkään, itsenäisyyspäivän tunnelmaan virittävän Suomalaisen musiikin konsertin 5.12.2018 klo 18 Hannikaissalissa musiikkikampuksella. Samalla konsertti juhlistaa Suomalaisen musiikin päivää, jota vietetään Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12.

Konsertin päätähtinä loistavat musiikkikampuksen omat opiskelijat sekä Cantinovum. Lisäksi sokerina pohjalla Jyväskylän ammattikorkeakoulun pianonsoiton opettaja, pianisti Tuomas Niininen, esittää illassa kaksi omaa teostaan: Feuillet d'album ja Vuo.

Konsertin aluksi lavalle nousee kahden kappaleen voimin Kamarikuoro Cantinovum johtajanaan Rita Varonen. Klassisen laulun opiskelijoista esiintyvät Mari Ahonen ja Miia Saari, joilta kuullaan konsertissa Oskar Merikantoa ja Leevi Madetojaa.

Lisäksi konsertissa nähdään kantele-huiluduo Oona Kaunisto ja Iisa Huolilan esittämänä Kirmo Lintisen Kolme tanssikuvaa –teoksen osat I ja II, huilisti Saara Lehtosen Sibelius-tulkinta sekä pianisti Jalmari Vilminkon esittämänä Väinö Raition Neljä värirunoelmaa osat I–III.

Illan päättää laulaja Heidi Laasasen ja pianisti Nelli Marjomäen herkkä tulkinta Anna-Mari Kähärän teoksesta Ikävä omia maita.

Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertin kesto on n. tunti. Katso lisää www.musiikkikampus.fi

OHJELMA:

Matthew Whittall: Lauantaisauna
Saima Hyökki: Tule nyt löylyhyn, Jumala
Kamarikuoro Cantinovum, joht. Rita Varonen

Oskar Merikanto: Laulaja taivaan portilla op. 74 nro 2, Omenankukat op. 53, nro 3,  Metsäkyyhkyset op. 47 nro 1, Rukous op. 40, nro 2
Mari Ahonen, laulu & Eliisa Suni, piano

Kirmo Lintinen: Kolme tanssikuvaa, osat I ja II