Opiskelu-uutiset

Tule mu­kaan pro­moo­tioon tou­ko­kuus­sa 2019!

Jyväskylän yliopiston kymmenes, kaikkien tiedekuntien yhteinen maisteri- ja tohtoripromootio järjestetään 24.–26.5.2019. Ilmoittautuminen on avoinna 1.2.2019 asti.
Tule mu­kaan pro­moo­tioon tou­ko­kuus­sa 2019!

Promootio on yliopistoyhteisön suurin juhla, jossa maisterin ja tohtorin tutkinnon suorittaneet saavat juhlallisessa aktissa maisterin ja tohtorin arvon sekä niiden merkeiksi maisterinseppeleen ja -sormuksen tai tohtorinhatun ja -miekan. Lisäksi promootiossa vihitään kunniatohtoreita. Edelliseen promootioon vuonna 2016 osallistui yhteensä yli 200 tohtoria ja maisteria sekä suuri joukko heidän seuralaisiaan ja vieraitaan.   

Kutsu promootioon on lähetetty kaikille vuoden 2016 alun jälkeen Jyväskylän yliopistosta valmistuneille maistereille ja tohtoreille. Promootioon ovat tervetulleita myös aiemmin valmistuneet maisterit ja tohtorit, joita ei ole vielä promovoitu. Kutsut, aikataulut ja ilmoittautumisohjeet löytyvät promootion verkkosivuilta.  

Jyväskylässä on oltu tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863. Yliopiston ensimmäinen promootio järjestettiin 50 vuotta sitten vuonna 1969, ja siihen osallistuneet voivat nyt osallistua ensi kevään promootioon riemumaistereina ja -tohtoreina.  

– Promootio juhlistaa akateemisen työn tuloksia ja liittää meidät keskiaikaisesta Pariisin yliopistosta alkaneeseen jatkumoon. Promootio korostaa korkeimman koulutuksen ja tutkimuksen tieteellistä ja yhteiskunnallista relevanssia ja näkyy myös katukuvassa. Koska kyseessä on yliopistomme kymmenes promootio, olemme halunneet tehdä siitä entistäkin ikimuistoisemman kaikille tieteen harjoittajille, suosijoille ja ystäville. Erityisen hienoa on, että ensimmäistä kertaa meillä on tilaisuus promovoida myös riemumaistereita ja -tohtoreita, promootiotoimikunnan puheenjohtaja, professori Harry Lönnroth toteaa.  

Vuoden 2019 promootion promoottorina toimii soveltavan kemian professori Raimo Alén, juhlamenojen ohjaajana tutkijatohtori Kasper Salin ja yliairuena tutkijatohtori Mari Suoranta. Promootion gratista ja yleinen seppeleensitoja julkistetaan myöhemmin kevään aikana.   

Varsinainen promootioakti ja -kulkue järjestetään lauantaina 25.5. Seminaarinmäellä, yliopiston päärakennuksen juhlasalissa. Promootioaktin jälkeen kulkue siirtyy päärakennukselta Kauppakatua pitkin Kaupunginkirkkoon. Lauantaina on myös illallistanssiaiset. Edellisenä päivänä tohtorit ja maisterit valmistautuvat promootioon seppeleensitojaisissa ja miekanhiojaisissa. Sunnuntaina 26.5. järjestetään risteily Päijänteellä sekä promootion karonkka.  

Tule mukaan nauttimaan arvokkaasta, iloisesta ja monipuolisesta juhlaohjelmasta, ja kutsu mukaan myös samaan aikaan opiskelleita ja valmistuneita ystäviäsikin!  

Lisätietoja ja ilmoittautuminenwww.jyu.fi/promootio 

Promootion Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/445536929219857/ 

Maisteri- ja tohtoritoimikuntaa ei ole vielä nimetty. Maisteri- ja tohtoritoimikuntalaiset ovat promovendeja, jotka vastaavat pääasiassa seppeleensitojaisten ja miekanhiojaisten valmisteluista. Toimikuntalaiset pääsevät osallistumaan promootion tapahtumiin puoleen hintaan. Jos haluaisit osallistua toimikuntaan, ota yhteyttä promootion koordinaattoriin Vesa Holmiin ennen ilmoittautumistasi. Häneltä saat myös lisätietoa tehtävistä. 

Lisätietoja

Vesa Holm

Promootion 2019 koordinaattori

promootio@jyu.fi

0408054159