Muut tapahtumat

Aika:

16.11.2018 13:00 — 15:00

Sijainti: Ylistonrinne, bio- ja ympäristötieteiden laitoksen sali, YAA303
Rihman kiertämät –kirja avaa lukijalle mielikuvan romanttisesta tarinasta, jossa rakastavaiset elävät onnellisina erottamattomasti toisiinsa kietoutuneena elämänsä loppuun asti. Tarinaa lukiessa tosin selviää, että kyseessä on avioliitto, jossa päätösvalta vuorottelee, välillä erotaan ja taas palataan yhteen. Ihmisten sijasta kirjan päärooleissa ovat kuitenkin kasvit ja sienet.

Uutuuskirja kertoo kiinnostavasti kasvien ja sienten maanalaisesta sienijuurisymbioosista, jonka kasvit ja sienet yhdessä muodostavat. Kirja käsittelee laajasti ja ymmärrettävästi, mikä sienijuurisymbioosi on, missä sitä esiintyy ja miten se toimii. Lisäksi saadaan selville, kuinka yksittäiset sienijuuret muodostavat uusia rakenteita luoden laajoja rihmastoverkkoja ja kuinka ne toimivat yhdessä muiden eliöiden kanssa. Rihman kiertämät on tarkoitettu oppikirjaksi, mutta se sopii hyvin myös henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet luonnosta hieman pintaa syvemmältä.

Kirjan kirjoittajat ovat suomalaisia sienijuuritutkijoita eri yliopistoista, mutta iso rooli kirjoittajista on ollut Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitoksen lehtori Minna-Maarit Kytöviidalla ja laukaalaisella Luonnonvarakeskuksen (Luken) emeritustutkijalla tohtori Mauritz Vestbergillä. Kirjan ovat toimittaneet Mauritz Vestberg ja Sari Timonen (Helsingin yliopisto). Kirja on omakustanne.

Kirja julkaistaan perjantaina 16.11.2018 klo 13.00 bio- ja ympäristötieteiden laitoksen salissa YAA303.

Tervetuloa kirjanjulkistamistilaisuuteen, jossa Mauritz Vestberg ja yksi kirjan kirjoittajista Minna-Maarit Kytöviita kertovat tuoreesta kirjasta. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja siellä voi ostaa kirjan käteiselle tarjoushintaan.

Lehtori Minna-Maarit Kytöviita +358 40805 3899