12.12.2018
Yliopiston uutiset

Jyväskylän yliopiston liikuntalaboratorion suunnittelu Hippokselle etenee

Jyväskylän yliopiston liikunta- ja terveystieteiden liikuntalaboratorio ja toimistotiloja on tulossa Hippos2020-hankkeen myötä Jyväskylän Hippokselle. Yliopiston hallitus päätti toukokuusssa 2017 yliopiston sijoittumisesta Hippokselle ja kokouksessaan 12.12.2018 valtuutti rehtorin käymään vuokrasopimusneuvottelut loppuun ja allekirjoittamaan vuokrasopimuksen.

Sopimuksen myötä yliopisto sitoutuu sijoittamaan Hippoksen ns. areenakeskukseen liikunta- ja terveystieteiden liikuntalaboratorion ja toimistotiloja, yhteensä noin 3000 kerrosneliötä. Tiloihin sijoitetaan yliopiston henkilöstölle noin 100 työpistettä.

- Hippos-alueen uudistuvat laboratoriot, valmennuskeskus ja liikuntapaikat sekä julkisten ja yksityisten toimijoiden osaamisverkosto luovat poikkeuksellisen ympäristön kansainväliseen huippututkimukseen ja sen vaikuttavuuden lisäämiseen. Hippos 2020-kokonaisuus muodostaa vahvan ytimen yhteistyöhön Jyväskylän kaupungin kanssa osana Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymää, rehtori Keijo Hämäläinen toteaa.

Uusien tilojen valmistuttua yliopisto luopuu nykyisistä Vivecan ja liikuntalaboratorion tiloista Rautpohjankadulla. Seminaarinmäen Liikunta-rakennus säilyy jatkossakin liikuntatieteellisen tiedekunnan keskeisenä toimitilana.

Vuoden 2021 syksyllä valmistuvaksi arvioitu areenakeskus on tärkeä osa Hippokselle suunniteltavaa uutta liikunta- ja hyvinvointikeskusta ja osaamiskeskittymää. Hippos2020-hankkeen suunnitelmissa on kaksinkertaistaa alueen nykyiset tilat.

rehtori Keijo Hämäläinen, p. 040 6800215, keijo.hamalainen@jyu.fi
talous- ja palvelujohtaja Päivi Seppä, p. 050 591 9522, paivi.seppa@jyu.fi