18.12.2018
Yleisöluennot

Krii­sit, muu­tok­set ja sel­viä­mi­nen -luen­to­sar­ja: Ari Mu­ho­nen - Pu­nai­sia, val­koi­sia ja vä­rit­tö­miä pos­til­joo­ne­ja

Aika:

22.1.2019 18:00 — 19:30


Sijainti: Muu, Jyväskylän kaupunginkirjasto
Ari Muhosen luento Suomen postiljoonien työstä sisällissodan ajan Suomessa. Luento pidetään 22.01.2019 klo 18-19.30 Jyväskylän kaupunginkirjastossa.

Punaisia, valkoisia ja värittömiä postiljooneja
Ari Muhonen, TkL

Postilaitos jäi punaisessa Suomessa postiljoonien hoidettavaksi virkamiesten mentyä lakkoon heti sisällissodan alettua tammikuussa 1918. Kirjeitä ja kortteja lähetettiin paljon, kun kansalaisten huoli läheisistä ja ystävistä oli kova. Postin toimintaan kohdistuikin suuret odotukset. Luennolla tarkastellaan, millaista postiljoonien työ oli punaisessa Suomessa ja miten he selvisivät tehtävistään vaikeissa oloissa.

--------
Maailma on jatkuvassa muutoksessa, jota tapahtuu niin paikallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Historian ja etnologian laitoksen nuoret tutkijat esittelevät luentosarjassa omia tutkimuksiaan, joissa tarkastellaan konkreettisten esimerkkien kautta muutosten ja kriisien vaikutusta elämään. Miten kriisejä ja muutosta on menneisyydessä kohdattu? Entä millaisia kriisejä nykypäivän ihminen kohtaa? Ja ennen kaikkea: millaisilla keinoilla kriiseistä voi selviytyä?

Luennot pidetään kaupunginkirjastolla tiistaisin klo 18.00-19.30.

Luentosarja Facebookissa: https://www.facebook.com/luentosarja1819/

Katso myös: http://www.helantutkijat.fi/luentosarjat-2/

Lisätietoja: Karoliina Puranen, karoliina.n.puranen@jyu.fi