Yleisöluennot

Hy­bri­di­tur­val­li­suu­den Stu­dia Ge­ne­ra­lia: Energia aseena

Aika:

21.1.2019 16:00 — 17:00


Sijainti: Mattilanniemi, Agora auditorio 2
Energia aseena, apulaisprofessori Veli-Pekka Tynkkynen (Helsingin yliopisto)

Yleisöluentosarja: Hybridivaikuttaminen

Viime vuosien aikana on puhuttu paljon hybridivaikuttamisesta. Se tarkoittaa vaikuttamista kansalaisiin ja yhteiskuntiin monin eri tavoin käyttäen monenlaisia psykologisia, poliittisia, taloudellisia, teknisiä, humanitaarisia ja sotilaallisia keinoja. Tavoitteena voi olla vaikuttaminen avainhenkilöihin, sisäisten konfliktien ruokkiminen sekä informaatiovaikuttaminen. 

Hybridivaikuttaminen voi vaikuttaa myös meidän arkeemme: esimerkiksi verkkoyhteyksien tai sähkön jakelun häiriintyminen sotkisi tietojärjestelmistä ja sähköstä riippuvaisen yhteiskuntamme toiminnan täydellisesti. Informaatiovaikuttamisen avulla taas saatettaisiin aiheuttaa epätietoisuutta ja epävarmuutta kansalaisiin ja jopa vaikuttaa vaalituloksiin.

Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnassa jatkuu keväällä 2019 hybridivaikuttamiseen keskittyvä yleisöluentosarja, jossa kuullaan joka kuukausi mielenkiintoinen teemaan liittyvä asiantuntijaluento. 

KUTSU

Aika: ma 21.1.2019, klo 16–17
Paikka: Agora Auditorio 2 (Mattilanniemi 2)

Ma 21.1.2019
Veli-Pekka Tynkkynen (Helsingin yliopisto)
Energia aseena

Luentosarjan luennoista ja luennoijista tulee lisätietoja sivulle www.jyu.fi/it/sg1819. Voit seurata luentoja myös verkossa. Suoraan lähetykseen pääset kunkin luennon aikana tästä

Luennot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille, ja niiden yhteydessä on myös mahdollisuus kysymyksiin ja keskusteluun luennoitsijoiden kanssa.

Tervetuloa mielenkiintoisille luennoille Jyväskylän yliopistoon! 

Lisätietoja: 
Lehtori Panu Moilanen, panu.moilanen@jyu.fi, puh. 040 825 4554
www.jyu.fi/it/sg1819