11.01.2019
Yliopiston uutiset
Hakijauutiset
Opiskelu-uutiset

Jyväskylän yliopiston englanninkieliset ohjelmat suosittuja

Syksyllä 2019 alkavat Jyväskylän yliopiston englanninkieliset maisteriohjelmat houkuttelivat jälleen huomattavan määrän kansainvälisiä ja kotimaisia hakijoita.

Eilen päättynyt hakuaika toi yliopistolle yhteensä 1050 hakemusta, jotka kilpailevat yhteensä 242 aloituspaikasta yliopiston 14 eri maisteriohjelmassa. Hakijoita oli yhteensä 780, sillä yksi hakija voi hakea useampaan ohjelmaan. Viime vuonna hakijoita oli 795 ja hakemuksia saatiin 861.

Hakijamäärissä mitattuna suosituimmat kohteet olivat edellisvuosien tapaan kauppakorkeakoulussa: International Business and Entrepreneurship, 198 hakemusta, Digital Marketing and Corporate Communication (148) sekä Banking and International Finance (116). Myös yliopiston kasvatustieteiden osaaminen kiinnosti, Educational Sciences -ohjelmaan tuli 96 hakemusta.

Hakijoita oli kaikkiaan 88 eri maasta, suurimpana ryhmänä suomalaiset, 150 hakijaa. EU/ETA-maiden ulkopuolisia hakijoista oli 538.

-          Opinnot Jyväskylän yliopistossa kiinnostavat laajaa kansainvälistä joukkoa, vararehtori Marja-Leena Laakso iloitsee. Opiskelijakyselyt kertovat, että kansainväliset opiskelijamme ovat tyytyväisiä opintoihinsa, saamiinsa palveluihin ja asumiseen. Tämä motivoi meitä jatkamaan hyvää työtä monella alueella.

Ohjelmat ovat tarjolla niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille hakijoille. Niihin voivat hakea soveltuvan korkeakoulututkinnon Suomessa tai ulkomailla suorittaneet. Ohjelmien kesto on kaksi vuotta ja laajuus 120 opintopistettä. EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta peritään lukuvuosimaksu ja osalle opiskelijoista yliopisto myöntää lukuvuosimaksun kattavan apurahan.

Yliopistossa opiskelee vuosittain yli 1000 ulkomaalaista opiskelijaa, joista noin puolet opiskelee englanninkielisissä maisteriohjelmissa ja loput tohtoriohjelmissa tai vaihto-opiskelijoina.

Lisätietoja:

Vararehtori Marja-Leena Laakso, puh. 040 805 4024, marja-leena.laakso@jyu.fi

Hakijapalvelut, suunnittelija Emilia Tolvanen, 040 805 3018, emilia.tolvanen@jyu.fi