29.01.2019
Hakijauutiset
Opiskelu-uutiset

Kielten opiskelija: viimeinen siirtohaku Vaasasta Jyväskylään käynnistyy 4.2.2019

Viimeinen mahdollisuus hakeutua kohdennetussa siirtohaussa Jyväskylän yliopiston opiskelijaksi on pian käsillä. Siirtohaku Vaasan yliopiston kielten koulutuksista Jyväskylän yliopiston kielten koulutuksiin siirtyville opiskelijoille järjestetään 4. -22.2.2019.

Tuolloin siirtyvien opiskeluoikeus Jyväskylän yliopistossa alkaa 1.8.2019. Kielikylpyopiskelijoiden siirtohaku järjestetään 1.-15.11.2019, jolloin opiskeluoikeus Jyväskylän yliopistossa alkaa vuoden 2020 alusta lukien.

Vaasan yliopiston ja Jyväskylän yliopiston välisessä sopimuksessa on sovittu, että yliopistot sitoutuvat yhdessä edistämään Vaasan yliopiston kielten koulutuksessa olevien opiskelijoiden siirtymistä Jyväskylän yliopistoon viimeistään vuoteen 2020 mennessä. Yliopistojen välisen sopimuksen mukainen opetusyhteistyö päättyy 31.12.2020. Vuoden 2020 lopussa mahdollisesti jäljellä olevat opiskeluoikeudet eivät automaattisesti siirry Jyväskylän yliopistoon.

Yliopistojen välisen sopimuksen toimintamalli on alusta alkaen perustunut opiskelijoiden vapaaehtoiseen siirtymiseen. Jyväskylän yliopisto ja Vaasan yliopisto kannustavat opiskelijoita hakemaan nyt järjestettävässä viimeisessä siirtohaussa.

Vaasan yliopisto tukee ja kannustaa opiskelijoita saattamaan opintonsa päätökseen vuoden 2020 loppuun mennessä. Kun pohdit päätöstä mahdolliseen siirtohakuun osallistumisesta, sinun tulee ottaa huomioon, että Vaasan yliopisto ei tuota kieliopintoja voimassa olevan opetussuunnitelman mukaisesti vuoden 2020 jälkeen.

Hakeminen siirtohaussa

Voidaksesi hakea siirtohaussa sinulla on oltava voimassa oleva tutkintoon johtavien opintojen opiskeluoikeus kielten koulutuksessa Vaasan yliopistossa. Hakukohteisiin hyväksytään kaikki hakijat, jotka täyttävät humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan valintaperusteet.

Tutkinnon suorittamiseen varattu opintoaikasi ei ala siirtohaun kautta alusta vaan siitä vähennetään

Vaasan yliopistossa opiskeluun käyttämäsi aika. Jos opiskeluoikeutesi Vaasan yliopistossa on alkanut ennen 1.8.2005, siirtyessäsi suorittamaan kandidaatin ja maisterin tutkintoja opintoajaksesi tulee 5+2 lukuvuotta.

Jos opiskeluoikeutesi Vaasan yliopistossa on päättymässä 31.7.2019, sinun tulee hakea lisäaikaa Vaasan yliopistosta Vaasan yliopiston menettelytapojen mukaisesti. Siirtohakua koskeva valintapäätöksesi on ehdollinen lisäajan myöntämiseen asti.

Jos haet siirtohaussa Jyväskylän yliopiston kandidaatti- ja maisteriohjelmaan ja saat suoritettua HuK-tutkinnon Vaasan yliopistossa viimeistään 31.7.2019, jatkat Jyväskylän yliopistossa maisterin tutkinnon suorittamista valitsemassasi maisteriohjelmassa.

Infotilaisuudessa keskiviikkona 6.2. klo 14-17, paikka Vaasan yliopiston Fabriikki F141, kuulet lisää siirtohausta, sivuainemahdollisuuksista sekä voit saada henkilökohtaista ohjausta esimerkiksi opintojen hyväksilukemisesta Jyväskylän yliopistossa. Tilaisuudessa on esillä myös, mitä opiskelumahdollisuuksia Vaasan yliopistossa on 1.1.2021 alkaen, mikäli opiskelija ei siirry Jyväskylän yliopistoon tai valmistu vuoden 2020 loppuun mennessä. Ilmoittauduthan infoon ennakkoon osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/0D239780D89BA4C2

Be JYUnited - Tervetuloa Jyväskylään!

Jyväskylän yliopisto on yksi Suomen suosituimmista yliopistoista. Kauniilla puistokampuksellamme sykkii kansainvälinen, avoin ja ihmisläheinen tiedeyhteisö, johon kuuluu kaikkiaan 15 000 opiskelijaa. Oppiaineita on yli sata, ja monipuolisesta koulutustarjonnasta voit valita sivuaineesi ja rakentaa oman näköisesi kokonaisuuden. Kieliaineita on tarjolla laaja kattaus espanjasta venäjään, lisäksi sinulla on mahdollisuus yhdistää tutkintoosi esimerkiksi viestintää tai opettajan pedagogiset opinnot.

Jyväskylä on todellinen opiskelijakaupunki. Täällä kolmannes asukkaista on opiskelijoita, mikä on eniten koko Suomessa. Opiskelijat näkyvät kaupungin katukuvassa, kulttuurissa ja tapahtumissa. Eläväinen kaupunkikulttuuri tarjoaa tekemistä aina monipuolisesta liikuntatarjonnasta teatteriin, runoklubeihin ja hyviin keikkoihin. Yliopiston kampus sijaitsee keskellä kaupunkia, joten täällä kaikki on lähellä, ja pyöräiltävän kokoisessa kaupungissa on helppoa liikkua paikasta toiseen. Kompakti kampusalue tuo esille yliopiston yhteisöllisyyden: tuttuihin törmäämiseltä ei voi kampuksella välttyä. Täällä et jää yksin, sillä opiskelijan hyvinvoinnista ja oikeuksista huolehtivat ylioppilaskunta JYY, aktiiviset ainejärjestöt sekä hyvikset eli laitosten omat hyvinvointineuvojat.

Lue täältä, millaisia mahdollisuuksia opiskelijan Jyväskylä tarjoaa. https://www.jyu.fi/fi/hakijalle/tutustu-yliopistoon

Sivuaineportaali: https://www.jyu.fi/sivuaineet/fi#b_start=0

Kerromme mielellämme lisää:

Opintopäällikkö Maija Pöyhönen, Jyväskylän yliopisto, puh. 040 805 3076, maija.t.poyhonen@jyu.fi

Koulutusvastaava Eija Heinonen-Özdemir, Vaasan yliopisto, puh. 029 449 8149, eija.heinonen-ozdemir@uwasa.fi

Katso täältä usein kysytyt kysymykset siirtohausta: https://www.jyu.fi/vaasa/ukk-opiskelijat